• Tekoäly nousee uudelle tasolle: Tällainen on Sora

    OpenAI:n julkaisema uusi tekoälymalli Sora herättää ristiriitaisia tunteita animaatioalan ammattilaisten keskuudessa.

    Tekoälyn huimasta kehityksestä saatiin uusi merkki aikaisemmin kuluvalla viikolla, kun ChatGPT:n kehittäjä OpenAI esitteli uuden tekoälyn nimeltä Sora. Se kykenee luomaan hetkessä realistisia 60 sekunnin videoita tekstisyötteistä.

    OpenAI:n mukaan Sora kykenee luomaan minuutin mittaisia videoita lyhyiden tekstisyötteiden perusteella. Tekoäly osaa luoda videoihin kohtauksia, joissa on useita päähenkilöitä, halutun kaltaista liikettä sekä yksityiskohtaisia taustoja.

    Oheinen video näyttää, millaiseen jälkeen Sora kykenee jo nyt.

    Sora ei suinkaan ole ensimmäinen tekoälymalli, joka kykenee luomaan liikkuvaa kuvaa, mutta OpenAI:n mukaan Soran etuna on paitsi videoiden pituus, myös niiden yksitiskohtaisempi ja realistisempi sisältö.

    Kehittäjän mukaan Soran kaltaisilla tekoälymalleilla voi olla lähitulevaisuudessa iso merkitys viihdeteollisuuteen. Samaan aikaan OpenAI myöntää, että tekoälyssä on vasta alkumetreillä ja siinä on paljon kehitettävää. Samalla kun puutteita korjataan, OpenAI keskittyy estämään tekoälyn käytön misinformaatioon ja vihasisältöön. Alkuvaiheessa Sora on vain tutkijoiden ja valittujen visuaalisen alan ja esimerkiksi elokuvantekijöiden käytössä.

    Ammattilaiset ovat suhtautuneet Soraan ristiriitaisin tuntein. OpenAI:n julkisella käyttäjäfoorumilla arvellaan, että Sora voi aiheuttaa merkittävää työttömyyttä elokuva-alalla ja animaatiosuunnittelijoiden keskuudessa. Osa pitää tärkeänä, että kyseisten alojen ammattilaiset ottavat Soran mahdollisuudet haltuun nopeasti ja pyrkivät näin hyötymään sen mukanaan tuomista mahdollisuuksista.

    Huolta työpaikkojen puolesta aiheuttaa se, että suhteellisena vähäisillä animointitaitoilla onnistutaan jatkossa luomaan videoita ja sisältöjä, joihin aikaisemmin vaadittiin alan kivikova ammattilainen.

    Animointitehtäviin valmistuvat pitävät Soran kaltaista tekoälyä myös mahdollisuutena luoda vaikuttavia sisältöjä aikaisempaa helpommin ja nopeammin.

    Hei Luitko jo tämän?

    Tekoälystä tulee taas piirun verran älykkäämpi: Se muistaa

    Tagit: OpenAI  tekoäly  Sora  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: