• Älykotifirma mokasi pahasti: Asiakkaat näkivät tuntemattomien ihmisten koteihin

    Yhdysvaltalaisfirman ongelmat näyttävät olevan luultua vakavampia.

    Teknologiamedia maailmalla kohisee yhdysvaltalaisfirman tapauksesta, jossa ihmisten yksityisyys vaarantui pahoin.

    Älykotijärjestelmistään tunnetun Wyzen turvakameroista on näkynyt vieraiden ihmisten koteihin. Alun perin yhtiö kertoi yksityisyyden vaarantuneen 14 asiakkaan kohdalla. Kyseisissä tapauksissa asiakkaat näkivät videoita tai kuvia heille tuntemattomien ihmisten kodeista.

    Nyt yhtiö on päivittänyt lukua. Wyzen mukaan tapauksia on jopa 13 000. Asia selviää Wyzen asiakkailleen lähettämästä tiedotteesta. Yhtiön mukaan syy on ainakin osittain verkkopalveluyhtiö AWS:n teknisestä ongelmasta, joka keskeytti väliaikaisesti Wyzen laitteiden toiminnan useiksi tunneiksi viime perjantaina. Asiakkaiden yksityisyydensuoja petti, kun Wyze yritti nostaa kameransa takaisin online-tilaan. Kuormitus kameroiden samanaikaisessa aktivoimisessa aiheutti ongelman, joka aiheutti ikävän tilanteen asiakkaille.

    Wyzen mukaan runsaat 1 500 käyttäjää näki sisältöä, joita heidän ei olisi kuulunut nähdä. Kyseisiä asiakkaita on informoitu asiasta.

    Osa asiakkaista on purkanut tapauksen jälkeen suuttumustaan muun muassa Reddit-palvelussa. Heistä osa aikoo lopettaa asiakkuutensa Wyzen kanssa. Yhtiö korjaa parhaillaan järjestelmäänsä ja pyrkii varmistamaan, ettei vastaava ole jatkossa mahdollista. Yhtiötä vastaan saatetaan nostaa useampia oikeudellisia vaateita.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Uusi video: Tältä näyttää Valmet Automotiven Metaverse

    Tagit: tietoturva  Wyze  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: