• Apple-autoa ei tule

    Talousmedia Bloombergin tietojen mukaan Apple on lopettanut autoprojektinsa.

    Applen autoprojekti on ollut median kiinnostuksen kohteena vuosien ajan. Nyt talousmedia Bloomberg kertoo lähteisiinsä viitaten, että Apple on siirtänyt sähköautoprojektissaan olleet työntekijät pois hankkeesta. Projektia ei koskaan vahvistettu julkisesti.

    Applelta on odotettu vastausta Teslan hallitsemille sähköautomarkkinoille. Projektia varten palkattiin tuhansia työntekijöitä, mutta ilmeisesti yhtiö ei ole onnistunut löytämään sähköautobisnekselle paikkaa liiketoimintansa ytimessä.

    Puheet Applen sähköautoprojektista alkoivat jo kymmenen vuotta sitten vuonna 2014, kun yhtiö ”kaappasi” alan osaajia muilta autovalmistajilta. Alun perin tavoitteena oli täysin itsenäisesti ajava auto.

    Bloomberg ennakoi, että osa osa Applen autotiimissä mukana olleista työntekijöistä siirtyy lisätyn todellisuuden kehitystiimiin. Apple kehittää edelleen CarPlay -ohjelmistoa, joka toimii osana useiden autojen informaatiojärjestelmää.

    Älypuhelinvalmistajista muun muassa Xiaomi on lähtenyt sähköautomarkkinoille.

    Vielä alkuvuodesta kansainvälinen media ennakoi, että Applen sähköautoprojekti on käynnissä, mutta auton julkaisua oltaisi siirretty vuoteen 2028.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Nyt on taittuvan älypuhelimen hinta kohdallaan: Tässä on Nubia Flip 5G

     

    Tagit: Apple  sähköauto  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: