• Applelta odotetaan ensi viikolla isoa tekoälyjulkistusta

  OpenAI:lta ja Applelta odotetaan yhteistyösopimuksen julkistamista.

  Applen odotetaan kertovan WWDC-kehittäjäkonferenssissaan OpenAI:n kehittämän ChatGPT:n tulosta iPhone-älypuhelinten käyttäjille. Muun muassa Bloombergin tietojen mukaan yhtiöt ovat neuvotelleet asiasta jo jonkin aikaa. WWDC järjestetään ensi viikolla.

  Tekoälytoiminnot ovat viimeisen vuoden aikana yleistyneet lukuisissa mobiililaitteissa. Applelta on odotettu ilmoitusta siitä, miten se aikoo vastata kilpailijoiden asettamaan haasteeseen. ChatGPT:n integroinnilla odotetaan olevan merkittäviä vaikutuksia mobiilimarkkinoiden kilpailutilanteeseen. Jos ja kun ChatGPT on valikoitunut iPhonen tekoälyjärjestelmäksi, kilpailevaa tekoälyä kehittävä Google jäisi tältä osin nuolemaan näppejään. Bloomberg tosin kertoo Applen jatkavan edelleen keskusteluja myös Googlen Gemini-tekoälyn hyödyntämiseksi.

  Vielä tässä vaiheessa on epäselvää, millaisia toiminnallisuuksia tekoäly tuo Applen älypuhelimiin. On mahdollista, että tekoäly integroidaan osaksi Siri-puheentunnistusta. Bloombergin mukaan käyttäjillä olisi mahdollisuus kytkeä tekoälytoiminnot halutessaan pois päältä.

  Joistakin AI-toiminnoista on jo vihjailtu. Sellaisia voisivat olla muun muassa älykkäät, puheentunnistuksen avustuksella toimivat muistiinpanot sekä älykkäät automaattiset vastaukset.

  Jatkossa AI-toimintoja odotetaan myös Airpods-kuulokkeisiin.

  Hei! Luitko jo tämän?

  Uusi video: Näin ostaminen automaattisessa kaupassa onnistuu käytännössä

  Tagit: Apple  tekoäly  WWDC 2024  
    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi: