• Applen ensimmäinen taittuva laite voi olla MacBook

    Apple patentoi taittuvan näytön teknologian.

    Siinä missä kilpailijat ovat jo esitelleet taittuvia älypuhelinmallejaan, Apple on pysynyt hiljaa. Apple on tunnettu siitä, että se on ottanut monen uuden teknologian käyttöön kilpailijoitaan myöhemmin.

    Kansainväliset teknologiamediat kertovat kuitenkin, että jotain on tapahtumassa. Apple on nimittäin patentoinut taittuviin näyttöihin liittyvän teknologian, joka eliminoi taittuvien näyttöjen perusongelman: näytön taittumisesta aiheutuvan ”rypyn”. Patently Apple -sivuston mukaan ratkaisu on saatu ohentamalla näyttöä taitoksen kohdalta, jolloin näyttö pysyy sileänä. Ratkaisun taustalla on kemiallinen prosessi, minkä lisäksi Apple saattaa käyttää kilpailijoista poikkeavia materiaaleja päästäkseen haluttuun lopputulokseen. Patentin perusteella Apple käyttäisi muun muassa läpinäkyvää suojakalvoa. Patently Apple päättelee lisäksi, että taittuvan laitteen näyttölasin koostumus on mahdollisesti muutettava kokonaan. Tämä voisi tarkoittaa näyttölasissa käytetty natrium vaihtuisi kaliumiin. Seurauksena näyttölasista olisi mahdollista saada kestävämpi esimerkiksi naarmuuntumista vastaan.

    Gsmarena.com -sivusto kertoo korealaisiin lähteisiin viitaten, että Applen ensimmäinen taittuva mobiililaitevoisi olla markkinoilla vuonna 2026. Joidenkin arvioiden mukaan ensimmäinen taittuva malli ei olisi iPhone vaan MacBook ja sen lanseeraus koittaisi vuonna 2027.

    Lähde: Patently Apple

    Hei! Luitko jo tämän?

    Tämä robottiruohonleikkuri siirtää rajakaapeleiden vetämisen historiaan

     

    Tagit: Apple  taittuva älypuhelin  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: