• Arvaatko oikein: Onko tämä video aito vai väärennös? Tulevaisuudentutkija testasi, mihin tekoäly pystyy

  Risto Linturi teki itsestään vakuuttavan syväväärennöksen.

  Tulevaisuudentutkija ja teknologia-alalla pitkään vaikuttanut Risto Linturi on julkaissut Youtube-kanavallaan videon, jossa hän esittelee tekoälyn mahdollisuuksia.

  Linturi on tehnyt Heygen-tekoälyohjelmistolla syväväärennöksen omasta puheestaan. Hän opetti tekoälyä kolmen minuutin videopätkällä, jossa hän puhuu kameralle.

  ”Heygen kloonasi siitä ääneni ja kasvoni ja puhuu tällä videolla sen, mitä olen sen suuhun kirjoittanut. Tämä ominaisuus sisältyy Heygenin parinkympin kuukausimaksuun. Alun hivenen aneemisen puheen jälkeen vaihdan Heygeniin kytketyn Eleven Labsin avulla tekemääni ääniklooniin, joka kuulostaa paljon paremmalta. Sitten vaihdan OpenAI:n ääneen ja lopuksi omaan englantia puhuvaan ääneen”, Linturi kirjoittaa LinkedIn-julkaisussaan.

  Syväväärennökset ovat kehittyneet hurjin harppauksin viimeisten kuukausien aikana. Siinä missä vielä vuosi sitten syväväärennöksissä saattoi olla ylimääräisiä sormia ja ilmeet näyttivät vähemmän aidoilta, tällä hetkellä tekoäly kykenee tuottamaan lähes identtisiä versioita alkuperäisistä. Internetistä on saatavilla useita tekoälyohjelmistoja, jotka tarjoavat edullisella kuukausimaksulla mahdollisuuden kokeilla tekoälyn mahdollisuuksia.

  Laadukkaan syväväärennöksen tekeminen saattaa onnistua jo alle kymmenen sekunnin videopätkällä, josta tekoäly oppii kaiken tarpeellisen.

  Heygenin ja ElevenLabsin kaltaisten tekoälyohjelmistojen myötä kaikesta sosiaalisen median sisällöstä tulee potentiaalinen keino opettaa tekoälyä – ja luoda väärennöksiä lähes kenestä tahansa.

  Hei! Luitko jo tämän?

  Applelta odotetaan ensi viikolla isoa tekoälyjulkistusta

  Tagit: deepfake  syväväärennös  tekoäly  Heygen  
    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi: