• Britit luottavat: Tekoäly voi mullistaa vaativat aivoleikkaukset parissa vuodessa

    Tekoälyn kokemus on kymmenessä kuukaudessa samalla tasolla kuin ihmiskirurgilla kymmenessä vuodessa.

    Aivokirurgisten operaatioiden onnistumisprosentti kasvaa jatkossa merkittävästi tekoälyn seurauksena. Näin uskotaan Britanniassa. Asiasta kertoo BBC.

    BBC:n mukaan tekoäly on jo mukana kirurgien koulutuksessa. Sen avulla pyritään tehostamaan leikkauksia ja lisäämään niiden tarkkuutta sekä turvallisuutta.

    Arvostetussa University College London (UCL) -yliopistossa kehitetty tekoäly on kehitetty tunnistamaan pieniä kasvaimia ja aivojen keskellä sijaitsevissa verisuonissa olevia poikkemia. Jos niitä pystytään tunnistamaan aikaisempaa paremmin, potilaiden mahdollisuus selviytyä paranee.

    Aivokirurgia on yksi vaativimmista kirurgian muodoista. Se vaatii kirjaimellisesti millimetrin tarkkaa työtä, sillä pienikin virhe voi koitua potilaan kohtaloksi. Kirurgin on varottava vahingoittamasta aivolisäkettä, joka on keskellä aivoja sijaitseva, noin viinirypäleen kokoinen umpirauhanen. Sen tehtävänä on muun muassa tuottaa kasvuhormonia ja säädellä kilpirauhasen toimintaa. Aivolisäkkeen vahingoittumisen seurauksena voi olla sokeus.

    Lontoolaiusyliopistossa kehitetty tekoäly on tähän mennessä analysoinut yli 200 aivokirurgista videota. Kymmenessä kuukaudessa tekoäly on kehittynyt kokemuksella mitattuna samaan pisteeseen kuin kirurgi noin kymmenessä vuodessa. Se kertoo nopeudesta, jolla tekoäly voi kehittyä. Tutkijat uskovat, että lähivuosien aikana tekoäly on kehittynyt niin, että se on nähnyt enemmän erilaisia leikkauksia kuin yksikään ihmiskirurgi.

    UCL on yksi kaikkiaan 22:sta brittiläisestä yliopistosta, jotka ovat saaneet valtionhallinnolta tukea terveydenhuollon kehittämiseen uuden teknologian avulla.

    Lähde: BBC

    Hei! Luitko jo tämän?

    Nyt tuli varoitus Yhdysvalloista: Varo julkisia älypuhelimen latausasemia

    Tagit: tekoäly  keinoäly  kirurgia  aivokirurgia  terveudenhoito  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: