• Dysonin ilmanpuhdistimen ja kuulokkeiden yhdistelmä testattiin New Yorkissa

    Erikoinen uutuuslaite osoitti toimivuutensa, mutta hinta ja käyttömukavuus eivät miellyttäneet.

    Imureistaan ja ilmanpuhdistimista tunnettu Dyson esitteli keväällä the Zone -laitteen, joka yhdistää taustamelukuulokkeet ja kasvoille asennettavan ilmanpuhdistimen.

    Erikoinen kombinaatio sai julkaisuhetkellä runsaasti kansainvälistä huomiota. Nyt laite on päätynyt ensimmäisiin kansainvälisen median testeihin.

    Kyseessä ei ole halpa investointi, sillä the Zone on hinnoiteltu vajaaseen 890 euroon. Sen asiakaskunnaksi povataan etenkin suurkaupungeissa asuvia, jotka altistuvat päivittäin ilmansaasteille. Valmistajan mukaan uutuslaite kykenee suodattamaan hengitysilmasta 99 prosenttia erittäin hienojakoisia partikkeleita. The Zone käyttää sähköstaattista filtteriä, joka erottelee hengitysilmasta jopa 0,1 mikronin kokoiset partikkelit. Laitteessa on lisäksi aktiivihiilisuodatin, joka estää muun muassa polttomoottoreista ilmaan pääsevän typpidioksidin pääsyn hengitysilmaan. Samoin kuin monissa muissakin ilmanpuhdistimissa, suodatin on muistettava vaihtaa säännöllisin väliajoin. Vaihtoväli on luonnollisesti sitä tiheämpi, mitä ”likaisemmassa” ilmassa liikutaan. Dyson suosittelee vaihtoa 6-12 kuukauden välein.

    Käyttäjä voi valita the Zonen sisään päästävän hengitysilman määrän kolmesta eri tasosta. Mitä enemmän ilmaa suodatetaan, sitä enemmän akkua laite kuluttaa. Tarjolla on myös auto-moodi, joka säätelee ilman määrää automaattisesti käyttäjän liikkeiden ja aktiivisuuden mukaan.

    Engadget.com -verkkosivuston testissä the Zonea käytettiin kolmessa eri lokaatiossa: laboratorio-olosuhteissa, metroasemalla ja ruuhkaisessa risteyksessä. Testauksessa apuna oli ilmanpuhdistukseen perehtynyt asiantuntija.

    The Zone osoittautui lupaustensa mukaiseksi New Yorkin metrossa, jossa ilmanlaatu on paikoin erittäin huono. Suodattimen erottelukykyä mitattiin erillisellä mittarilla, jonka mukaan the Zone onnistui leikkaamaan terveydelle vaarallisten partikkelien määrän normaalille tasolle, kun laite oli kytketty tehokkaimmalle kolmostasolle. Yhtä hyvä tulos saavutettiin myös maanpinnalla, ruuhkaisessa risteyksessä.

    Ongelmia aiheutti kuitenkin laitteen varsin rajoittunut akun kesto. Testin aikana the Zone pysyi toiminnassa vain puolentoista tunnin ajan yhdellä latauksella. Näin ollen testaajien piti kantaa mukana lisävirtalähdettä ja laturia. Testin aikana ei käytetty kuulokkeita musiikin kuunteluun, joten molempien ominaisuuksien käyttö todennäköisesti vähentää käyttöaikaa entisestään. Kuulokkeet ja ilmanpuhdistin käyttävät samaa virtalähdettä.

    Toinen merkittävä ongelma havaittiin the Zonen ilmanpuhdistimen käyttömukavuudessa. Kun puhdistin ei ole käytössä, suojavisiirin voi laskea alas leuan päälle. Tämä ei kuitenkaan ollut testaajan mielestä kovinkaan miellyttävää. Testaajaa ei miellyttänyt se, että paljon likaa keräävä visiiri on lähellä suuta. Positiivista oli se, että visiirin materiaali on helposti puhdistettavissa.

    The Zone todettiin melko painavaksi, minkä takia sitä ei tehnyt mieli käyttää kovin pitkiä aikoja.

    Kenties suurin haaste on kuitenkin hintakallis hinta. Hengitysilmastaan huolehtiville kun on melkoisesti halvempiakin keinoja kuten kasvomaskeja ja edullisia HEPA-filttereitä.

    Lähde: Engadget.com

    Hei! Luitko jo tämän?

    Kumpi kannattaa hankkia, iPhone 15 vai iPhone 15 Pro? Näin mallit eroavat toisistaan

    Tagit: the Zone  Dyson  ilmanpuhdistin  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: