• Entä jos etuoven lukko avautuisi kasvoilla? Se on jo mahdollista

    Locklyn uusi innovaatio on esillä CES-messuilla.

    Kodin lukitusjärjestelmät ovat digitalisoituneet viime vuosina. Erilaiset älyavaimet ja mobiililaitteisiin perustuvat järjestelmät ovat tuoneet uusia mahdollisuuksia lukituksiin ja parantaneet turvallisuutta.

    Lockly on yritys, joka on kehittänyt uudenlaisen, kasvontunnistuksella avautuvan lukon. Se on esillä ensimmäistä kertaa CES 2024 -teknologiamessuilla Las Vegasissa. Visage-nimeä kantava lukko ei tarvitse lainkaan perinteisiä avaimia eikä sormenjälkitunnistusta, ainoastaan kasvot riittävät.

    Lukko käyttää langatonta nettiyhteyttä Matter-älykotikotistandardia, jonka avulla lukko integroidaan älykodin järjestelmään.

    Visage käyttää kahta kahden megapikselin infrapunasensoria kasvojen tunnistamiseen. Tunnistaminen onnistuu enintään noin 80 sentin päässä sensoreista.

    Lukitusjärjestelmään voi tallentaa enintään sata eri kasvoprofiilia, joten lukko soveltuu hyvin myös yrityksille. Yritys lupaa kasvontunnistuksen avaavan oven noin puolessatoista sekunnissa.

    Järjestelmä on varustettu varmuuden vuoksi myös biometrisellä sormenjälkilukijalla. Järjestelmä tukee lisäksi Applen Home Key -teknologiaa eli sitä voi käyttää iPhonella tai Apple Watchilla. Tuki luvataan myös Google Assistantille ja Amazon Alexalle.

    Kesällä myyntiin tulevan Visagen hinnaksi kerrotaan 350 dollaria eli noin 320 euroa.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Robottikengät nopeuttavat kävelyn juoksuvauhdin tasolle

    Tagit: Lockly Visage  CES 2024  älylukko  Apple Home Key  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: