• Esimakua puettavasta tekoälystä

    Puettavat tekoälylaitteet ovat vielä harvinaisia, mutta ensimmäisiä putkahtelee markkinoille.

    Humane on valmistaja, jonka AI Pin voi näyttää tietä kohti puettavien tekoälylaitteiden yleistymistä.

    Viime viikolla lanseerattu AI Pin on kaksiosainen puettava laite, jota myydään rapakon takana 699 dollarin eli noin 645 euron hinnalla. Laitteen toimitukset alkavat ensi vuoden alussa.

    Neliön muotoinen laite kiinnitetään magneetin avulla vaatteisiin tai esimerkiksi laukkuun. Laitetta kontrolloidaan paitsi äänikomennoilla, myös eleillä.

    AI Pinin ideana on yhdistää käyttäjä mahdollisimman vaivattomasti ChatGPT-tekoälybottiin. Minkäänlaista ”käyttöliittymää” ei ole, riittää kun käyttäjä aktivoi laitteen napauttamalla kosketuslevyä. Laite tukee myös erilaisia sormieleitä, joilla käynnistetään eri toimintoja. Tekoälyn vastaukset heijastuvat käyttäjän käteen ja sormieleillä voi esimerkiksi scrollata vastauksia. Myös esimerkiksi viestit heijastuvat käteen tai halutulle pinnalle.

    Käytön helppouteen on pyritty sillä, ettei laitteen asetuksiin tarvitse kajota. Aktivoinnin jälkeen käyttäjä voi kysyä tekoälyltä suullisesti, mikä nopeuttaa tekoälyn hyödyntämistä.

    Yhdysvalloissa AI Piniä tullaan tarjoamaan kuukausittaisella operaattoritilauksella, johon kuuluu puhelinnumero ja mobiilidataliittymä T-Mobilen verkossa.

    Kyse on kevyestä, 34 grammaa painavasta laitteesta, jonka käyttäminen on tehty mahdollisimman huomaamattomaksi. Laitteen mukana tuleva akkupaketti lisää painoa 20 grammalla.

    AI Pinissä on sisäänrakennettu kamera, jonka kennossa on 13 megapikseliä. Valmistaja on kertout päivittävänsä ohjelmistoa lähiaikoina, minkä jälkeen kamera kuvaa myös videota. Kameraa ei ole kuitenkaan tarkoittanut jatkuvaan kuvaukseen. Laitteessa on valo, joka vilkkuu, kun kamera on päällä. Tällä halutaan kertoa myös ulkopuolisille, että kyseessä on tallentava laite.

    Kansainväliset mediat eivät ole vielä juurikaan saaneet laitetta tarkempaan kokeiluun, joten sen hyöty käyttäjälle on vielä hämärän peitossa. Valmistaja on esitellyt muun muassa viestien luomista äänikomennoilla, kameran käyttämistä elintarvikkeiden ravintopitoisuuksien selvittämiseen sekä reaaliaikaisiin käännöksiin kielestä toiseen. Käännöstoiminto aktivoidaan pitämällä kahta sormea laitteen kosketuslevyn päällä.

    Valmistaja on kertonut lisäävänsä laitteeseen mahdollisuuden navigointiin ja ostosten maksamiseen.

    Hei! Luitko jo tämän?

    EK selvitti: Näin moni yritys hyödyntää tekoälyä

      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: