• Futuristin kommentti: Samsung Galaxy S24:n ostaja on tekoälyn etunenässä

    Samsung Galaxy S24 tuo tekoälyominaisuudet laajan käyttäjäjoukon saataville.

    Samsung esitteli eilen uusimman lippulaivapuhelimensa Galaxy S24:n. Siitä tulee myyntiin kolme mallia: Galaxy S24, Galaxy S24+ ja kallein malliversio Galaxy S24 Ultra. Hinnat alkavat 949 eurosta ja päättyvät 1 629 euroon (teratavun. muistilla varustettu Ultra-malli). Puhelinten ennakkomyynti käynnistyi välittömästi lanseerauksen jälkeen.

    Uutuus tuo Samsungin huippupuhelimen tekoälyaikaan, sillä siinä on useita tekoälyyn nojaavia sovelluksia. Käytännössä Galaxy S24 on yksi ensimmäisiä selkeästi ”tekoäly edellä” markkinoitavia mobiililaitteita.

    Ei siis ihme, että Samsung käytti paljon aikaa tekoälytoiminnallisuuksien esittelyyn eilisessä julkistustilaisuudessaan.

    Jos tekoäly ei nappaa, ostaja voi halutessaan kytkeä kaikki AI-toiminnot pois päältä puhelimen asetuksista.

    Galaxy S24:stä on lähes mahdotonta puhua ilman mainintaa tekoälystä. Eikä tarvitsekaan, ja juuri se on laitteen vahvuus. Se hyppää suoraan teknologisen kehityksen eturintamaan, eikä nyt tarvitse puhua vain kameraominaisuuksista. Samsung tuo huippupuhelimeensa selkeästi arkista käyttöä helpottavia juttuja.

    Mainitaan ensimmäisenä Live Translate, joka tarjoaa reaaliaikaiset käännökset puhelinkeskusteluihin. Tekoäly kääntää lauseet keskustelun aikana omalla äänellään siten, että käännös toimii molempiin päihin. Jos soittaja puhuu englantia ja vastaanottaja espanjaa, englanninkielinen kuulee puhelimesta tekoälybotin käännökset omalla kielellään. Ainakin Samsungin eilisen lanseeraustilaisuuden perusteella ominaisuus näytti toimivan mukavan lyhyellä viiveellä. Taustalla on Samsungin oma tekoäly.

    Samaista käännössovellusta voi käyttää livetilanteissa, jolloin laite kääntää keskustelun äänellä ja tekstillä puhelimen näytölle. Mikä parasta, ominaisuus toimii ilman nettiyhteyttä. Tällä hetkellä tekoäly osaa kääntää keskustelut 13 eri kielelle. Valitettavasti Suomi ei ole vielä mukana, mutta Samsung lupaa tuen seuraavan puolen vuoden aikana.

    Futuristin toimitus viehättyi eniten työskentelyä helpottavista tekoälyratkaisuista, joista Note Assist tullee olemaan monen toimistotyöntekijän suosikki. Se osaa tehdsä automaattisesti ja kädenkäänteessä selkeä tiivistelmän Notes-sovellukseen tehdyistä muistiinpanoista lisäten tekstiin tarvittaessa muun muassa luettelomerkkejä ja väliotsikoita. Näin ollen tekoäly hoitaa puhtaaksi kirjoittamisen käyttäjän puolesta ja aikaa säästyy.

    Sama toimii puheen kanssa. Ääninauhuriin tallennetun palaverin saa litteroitua muistiinpanoiksi tai tekoälyn voi pyytää kääntämään muistiinpanot toiselle kielelle. Tekoäly tunnistaa, montako eri henkilöä on mukana palaverissa ja kertoo, mitä kukin heistä sanoi. Jos palaveri kestää esimerkiksi useamman tunnin, ominaisuudesta voi koitua merkittävä ajansäästö.

    Samsung tekee tiivistä yhteistyötä Googlen kanssa ja se näkyy. Galaxy S24:ssä on täysin uudenlaisia tapoja hakea tietoa Googlesta. Mieleenpainuvin uutuus lanseeraustilaisuuden perusteella on Circle to Search with Google, joka tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden hakea lisätietoa esimerkiksi Instagramissa vastaan tulevasta kiinnostavasta tuotteesta ympyröimällä halutun tuotteen stylus-kynällä (tai sormella). Tämän jälkeen käyttäjälle ehdotetaan esimerkiksi, mistä kyseisen tuotteen voi hankkia itselleen. Maukkaan ruoka-annoksen kohdalla ympyröinti tuottaa lisätietoa (kuten reseptin) annoksesta. Ominaisuus aktivoituu kotinäppäimen pitkällä painalluksella. Ympyröinnin lisäksi teknologia tunnistaa halutun haun myös yliviivauksella tai ”raapustamalla” eli tuhrimalla kyseisen objektin kuvasta.

    Viestisovelluksessa käyttäjä voi yliviivata halutun kohdan, jonka jälkeen Google tarjoaa lisätietoa. Esimerkkinä käytettiin ravintolan etsimistä, jolloin oikean kohdan yliviivaus tarjoaa tietoa paikallisista ravintoloista.

    Vasta tässä vaiheessa on syytä kertoa kameroista. Kennojen kooltaan ne ovat pitkälti edellisen malliversion luokkaa, mutta Ultra-malliin on sisällytetty uusi viisinkertainen optinen zoom-linssi.

    Entä tekoäly? Tottakai sitä on tarjolla myös kameroissa. Samsung lupailee, että kuvat ovat selkeitä vielä 100-kertaisella digitaalisella zoomilla, tekoälyn avustamana.

    Tekoälystä on hyötyä myös kuvien editoinnissa. Kuvan ottamisen jälkeen järjestelmä osaa ehdottaa mielestään hyviä muokkauksia kuten heijastuksien poistamista. Kuvista voi siirrellä objekteja ja lisätä niitä helpommin kuin kenties koskaan mobiilikuvauksen historiassa. Jos kuva jää vinoon, tekoäly suoristaa sen. Tekoälyn käyttö kuvien muokkaukseen merkitään vesileimalla.

    Täytyy sanoa, että lanseeraustilaisuuden kamerademot herättivät mielenkiinnon puhelimen hankintaa kohtaan, sen verran vakuuttavasti esittely oli hoidettu. Samsungin kameroiden kuvanlaadun tietäen voi odottaa, että kuvaaja ei joudu tälläkään kertaa pettymään.

    Sekin on syytä mainita, että Galaxy S24 on ensimmäinen älypuhelin, jonka kuvat voi ladata Instagramiin HDR-teknologialla.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Suomalaisyhtiö kehitti äänettömän ja päästöttömän generaattorin

    Tagit: Samsung Galaxy S24  älypuhelin  Samsung Galaxy S24 Ultra  tekoäly  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: