• Google Bard on nyt käytössä myös Suomessa: Näin se eroaa ChatGPT:stä

    Googlen tekoälybotti Bard keskittyy vastauksissa imitoimaan ihmisten välistä keskustelua.

    Google julkaisi Bard-tekoälypalveluunsa 40 uutta kieltä, joiden mukana on myös Suomi. Näin ollen ChatGPT:stä hullaantuneet suomalaiset pääsevät testaamaan myös amerikkalaisen hakukonejätin kilpailevaa tekoälyä. Bardin käyttö onnistuu, kun käyttäjä on kirjautunut Google-tililleen.

    ChatGPT:stä Bardin erottaa ennen kaikkea kielimalli. Siinä missä ChatGPT:n kaikki versiot ovat perustuneet internetin erilaisten sisältöjen kuten artikkelien, kirjojen ja dokumenttien omaksumiseen, Google on harjoittanut Bardin LaMDA-kielimallia tietokannalla, joka sisältää pääsääntöisesti keskusteluja ja dialogeja. Lähteenä on käytetty muun muassa verkkopohjaisia keskusteluja ja Wikipediaa. Bard kykenee hakemaan vastauksia reaaliaikaisesta tiedosta, kun taas ChatGPT:n älykkyys perustuu hieman takautuvampaan, vuoteen 2021 yltävään tietoon. Molemmat tekoälyt kuitenkin kehittyvät jatkuvasti eikä tässä vaiheessa voi sanoa, kumpi niistä tulee olemaan kehittyneempi tai älykkäämpi.

    Google Bard tukee äänikomentoja, mikä helpottaa tekoälybotin käyttöä silloin, kun näppäileminen ei ole mahdollista.

    Opeteltavaa kieliasussa

    ChatGPT:n ja Bardin eroihin keskittyvien vertailujen perusteella on todettu, että joissakin tapauksissa ChatGPT tuottaa syvällisemmin aiheeseen meneviä vastauksia. Bardin vastaukset on pyritty kehittämään sellaisiksi, että ne imitoivat mahdollisimman paljon ihmisten välistä keskustelua. Vastauksissaan Bard saattaa siteerata URL-osoitetta, mikä helpottaa vastausten tarkistamista.

    Sekä ChatGPT:n että Bardin kohdalla kannattaa pitää mielessä, että tekoäly ei ole aukoton ja se saattaa antaa vääriä vastauksia.

    Futuristin lyhyen Bard-kokeilun perusteella Bardilla on vielä paikoin opeteltavaa suomen kielen kieliasussa. Joissakin vastauksissa oli väärin taivutettuja sanoja.

    Muutoin palvelun käyttö on yhtä sujuvaa kuin ChatGPT:n kohdalla. Hakukenttään kirjoitetut kysymykset jäävät muistiin vasempaan sivupalkkiin.

    Vastauksen lopussa Bard tarjoaa ”Google it” -napin, josta voi tehdä Google-haun kyseisestä aiheesta. Käyttäjä voi myös arvostella vastauksen joko ylä- tai alapeukulla.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Ihmetteletkö, miksei Threads ole vielä käytössä Suomessa? Tässä syy

    Tagit: Google Bard  tekoäly  AI  ChatGPT  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: