• Huawei avasi Helsinkiin hulppean Health Labin, jossa lasketellaan sisätiloissa

    Huawei on avannut uuden Health Lab -tutkimuskeskuksen Helsingissä. Huippuluokan testilaitteistolla varustettu laboratorio toimii Huawein terveys- ja kuntoilutuotteiden tutkimusalustana.

    Huawein uudessa tuhannen neliön testilaboratoriossa on muun muassa kuntosalitila ja kalteva ”laskettelumatto”, jonka päällä voidaan tutkia, miten laskettelija voi hyötyä tulevaisuudessa mahdollisimman hyvin puettavista laitteista kuten älykelloista.

    Laboratorio on varustettu maailmanluokan urheiluvälineillä yli 20 eri lajista. Välineet toimivat aitojen käyttötilanteiden alustoina urheilu- ja kuntoilualgoritmien teknologisessa tutkimuksessa, syötteiden havaitsemisessa ja varmentamisessa sekä alan tutkimus- ja kehitystyön standardien kehittämisessä.

    Yksi tutkimusalue on uinti, jota varten laboratorioon on rakennettu vastavirta-allas. Hiihtoa demotaan huippu-urheilijoiden käyttämällä leveällä hiihtomatolla, jossa onnistuu myös luisteluhiihto.

    Uudella laboratoriolla pyritään vastaamaan terveys- ja liikuntamarkkinoiden kasvaviin tarpeisiin satsaamalla terveydenseuranta-algoritmien kehittämiseen. Vuoden 2016 jälkeen yhtiö on perustanut kolme Health Lab -laboratoriota ympäri maailmaa. Ne sijaitsevat Kiinassa Xi'anissa ja Songshan Lakesissa sekä nyt Suomessa, Helsingissä.

    Huawei teki aikaisemmin tänä vuonna yhteistyössä Ipsosin kanssa terveyskyselyn yli 8 000 osallistujalle kahdeksassa Euroopan maassa. Tutkimuksesta selvisi, että valtaosa eurooppalaisista (92 % vastaajista) haluaa parantaa vähintään yhtä terveyteen liittyvää elämäntapaansa, ja vain 50 prosenttia eurooppalaisista on tyytyväisiä fyysiseen kuntoonsa. Huawei aikookin jatkaa investointejaan urheilu- ja terveysalan tutkimus- ja tuotekehitystyöhön.

    Suomen Labissa työskentelee monitieteinen tutkimustiimi, johon kuuluu kuusi tohtoria ja 20 asiantuntijaa seitsemästä EU-maasta ja viideltä tutkimusalueelta: fysiologiasta, tekoälystä, koneoppimisesta, ohjelmistotestauksesta ja ohjelmistosuunnittelusta.

    Laboratorioon on rakennettu todenmukaisia urheiluympäristöjä viidellä suurella testialueella. Niillä seurataan yli 200 fysiologista ja biomekaanista indikaattoria. Nämä viisi pääaluetta sisältävät vastavirta-altaan, hiihtosimulaattorin, monitoimijuoksumaton, mittalaitteilla varustetun juoksumaton sekä avoimen kuntosalialueen, jolla voidaan suorittaa erilaisia sydämen ja verisuonien toimintaa mittaavia harjoituksia. Suorituskykyä mitataan edistyksellisellä laitteistolla ja Huawein uusimmalla puettavalla teknologialla, kuten Huawei Watch GT 4 -kelloilla.

    Laboratorion vastavirta-allas on rakennettu ammattistandardien pohjalta varmistaen, että uimareiden uintisuoritusta pystytään arvioimaan mahdollisimman tarkasti. Altaan dynaamiset vesiputket tuottavat säädettävissä olevan vastavirran jopa 350 m3:n tuntivoimakkuudella, minkä lisäksi ne mahdollistavat myös veden lämpötilan ja laadun säätämisen.

    Hiihto on edelleen yksi suosituimmista urheilulajeista Euroopassa, ja Helsingin laboratorio onkin ottanut käyttöön hiihtosimulaattorin, jossa niin nopeus, kaltevuus, interaktiiviset reitit kuin sauvatkin ovat vaihdettavissa. Lisäksi simulaattori on varustettu antureilla, jotka havaitsevat käyttäjän nopeuden, sijainnin, voimantuoton ja suorituskykytiedot sekä suksen asennon.

    Monitoimijuoksumatolla voidaan testata esimerkiksi juoksua, pyöräilyä ja pyörätuolikelausta, ja sen nopeus on säädettävissä jopa 50 kilometrin tuntinopeuteen. Juoksumatto voi tuoda GPX-tietoja GPS-laitteista todellisten maastojen ja reittien simulointiin sekä luoda todenmukaisia tilanteita juoksu- tai pyöräilysuorituksen testaamiseen. Kamera tulkitsee testihenkilön suorituksen tieteellisesti ja tarjoaa välitöntä palautetta mahdollistaen tekniikan parantamisen reaaliajassa.

    Laboratorio hyödyntää päivittäisessä tutkimustyössään Huawein uusinta Watch GT 4 -älykelloa. Kelloja käytetään myös yksilön maksimaalisen hapenottokyvyn arviointiin. Tutkijoiden on tällöin mahdollista arvioida urheilusuorituskykyä entistä tieteellisemmin ja jopa pisteyttää yksilön urheilukyvykkyyttä aiempaa tarkemmin, mikä parantaa harjoitteiden turvallisuutta.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Futuristi.fi aloittaa videouutiset: Katso ensimmäinen jakso!

      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: