• Ihmetteletkö, miksei Threads ole vielä käytössä Suomessa? Tässä syy

    Instagramin ”Twitterin tappaja” joutuu mahdollisesti muuttamaan rekisteröintikäytäntöään.

    Metan omistaman Instagramin kilpailija Twitterille julkaistiin viime viikolla ja se keräsi oitis yli sata miljoonaa käyttäjää. Euroopassa Threads-palvelua ei kuitenkaan tulla näkemään vielä vähään aikaan.

    The Verge kertoo Metan lähteeseen viitaten, että EU-säännökset estävät Threadsin julkaisun Euroopan markkinoilla. Taustalla on EU:n digitaalisten markkinoiden säädös (Digital Markets Act, DMA).

    Teknologia-alan yhtiöt ovat kritisoineet kyseistä EU-säädöstä kilpailun rajoittamisesta. EU:n tarkoituksena on varmistaa, että esimerkiksi sosiaalisen median palvelut suojelevat käyttäjädataa.

    Viime vuonna käyttöön otettu, digitaalisia palveluita koskeva EU-lainsäädäntö voi poikia jatkossa rajoituksia myös TikTokin käytölle Euroopassa. EU haluaa, että Meta ei sekoita keräämäänsä dataa Facebookin, Instagramin ja WhatsAppin välillä. Eurooppalainen lainsäädäntö estää somejättiä käyttämästä käyttäjien henkilökohtaisia tietoja kuten nimeä ja sijaintia ristiin omistamiensa palveluiden välillä ilman käyttäjän suostumusta. Meta haluaa käyttää tietoja mainosten personointiin.

    Julkisuudessa on esitetty arvioita, että Threads keräisi laajasti ”sensitiivistä” dataa kuten terveystietoja, yhteystietoja ja käyttäjän hakukonehistoriaa. Näitä tietoja EU ei salli käytettävä mainostarkoituksissa.

    Threads on onnistunut kasvattamaan nopeasta käyttäjämääräänsä pitkälti siksi, että palvelun käyttö onnistuu olemassaoleville Instagram-tunnuksilla. Käyttäjät yhdistävät palveluun Instagram-tilinsä, mikä on punainen vaate EU:lle. Mikäli Meta ei muuta käytäntöä ja aikoo julkaista palvelun EU-alueella, sitä voi uhata iso sakko DMA:n rikkomisesta. EU-lainsäädäntö mahdollistaa sakon, joka voi olla suuruudeltaan jopa 20 prosenttia yhtiön vuotuisesta voitosta.

    Threads sallittaisiin EU-alueella, jos Meta suostuisi rekisteröimään käyttäjän sähköpostiosoitteella Instagram-tilin sijasta. Vielä ei ole tietoa, aikooko Meta suostua tähän.

     

    Lähde: The Verge

    Tagit: Meta  Threads  Instagram  Twitter  EU  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: