• Jos olet lintuharrastaja, haluat nämä kiikarit

    Tekoälyllä ryyditetyt kiikarit kertovat käyttäjälle, mistä linnusta on kyse. 

    Tekoälyn hyödyntäminen yleistyy myös kiikareissa. CES 2024 -messuilla Las Vegasissa on esitelty kiikarit, jotka tunnistavat yli 9 000 eri lintulajia ja muita eläinlajeja.

    Swarovski Optic AX Visio -kiikarit kertovat kiikaroitavan linnun, kun kiikarit tarkennetaan haluttuun kohteeseen. Napin painallus käynnistää tekoälyn ryydittämän prosessoinnin ja muutamassa sekunnissa linnun nimi ilmestyy näytölle.

    The Verge -teknologiamedian toimittaja kertoo päässeensä kokeilemaan kyseisiä uutuuskiikareita messuilla. Pienenä miinuksena on hieman liian pitkään kestävä prosessointi, joka ei välttämättä ehdi tunnistamaan nopeasti ohi lentäviä lintuja. Parhaiten kiikarit sopivat siis kärsivälliselle luontoharrastajalle.

    Kiikarin tarjoama näkökenttä kattaa noin 1000 metrin kokoisen alueen. Kiikarien lisäksi laite tarjoaa sisäänrakennetun kameran ja videokameran, joilla voi tallentaa luonnon ihmeitä 13 megapikselin kennolla. Videon laatu on Full HD -tasoa. Kuvatun materiaalin voi siirtää langattomasti valmistajan mobiilisovellukseen.

    Ominaisuuksiin lukeutuu myös gps-vastaanotin, joka tallentaa lintuhavainnon sijainnin myöhempää dokumentointia varten. Käyttäjä voi ”lukita” katsotun kohteen etsimeen ja ojentaa kiikarit kaverille, jotta tämä löytää kiikaroidun kohteen.

    Kuten nimestä voi päätellä, kyseessä on luksusluokan tuote, joka ei lähde halvalla. Hinnaksi kerrotaan lähes 4 400 euroa. Ne ovat saatavilla helmikuun aikana.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Oura-sormus sai varteenotettavan kilpailijan, joka on suunnattu naisille

    Tagit: Swarovski Optic AX Visio  CES 2024  tekoäly  AI  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: