• Kiinasta tulee humanoidirobotti, joka yllätti kokeneen asiantuntijan: Tältä se näyttää

    Kepler-robotti kilpailee muun muassa Teslan Optimus-robotin kanssa.

    Kilpailu ensimmäisistä kaupallisista uuden teknologian humanoidiroboteista kiihtyy. Tulevaisuudentutkija ja Sovelto Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Risto Linturi nosti kiinalaisen Kepler-robotin esille LinkedIn-tilillään yhtenä kiinnostavimmista humanoidirobottiprojekteista. Hän kutsuu Kepleriä ”scifirobotiksi”.

    ”Kiinalaisten Kepler – lähtöhinta arviolta $30K - kilpailee Teslan Optimuksen ja muiden kanssa. Tästä näyttää tulevan rynnistys kohti tuotantoa”, Linturi kirjoittaa.

    Olemme aikaisemmin kertoneet Teslan humanoidirobotista, jota esiteltiin äskettäin videolla. Elävän yleisön edessä Teslan Optimusta ei ole vielä esitelty, mutta Teslan perustaja Elon Musk on arvioinut, että yhtiö tuo ensimmäiset pienemmän mittakaavan tuotantosarjat myyntiin vielä vuoden 2024 aikana.

    Kepleristä on kehitteillä kolme versiota, joista kaksi on suunniteltu suorittamaan erilaisia työtehtäviä ulkotiloissa ja yksi vaativiin ja vaarallisiin tehtäviin.

    Varhaisissa kommenteissa Keplerin arvioidaan olevan yksi kehittyneimmistä humanoidiroboteista etenkin mitä tulee sen liikkumiseen. Yksi haastavimmista kehityskohteista roboteissa liittyy ihmisen kävelyä imitoivaan liikkeeseen. Kepler osaa ilmeisesti kävellä siten, että robotti korjaa tasapainonsa, vaikka siihen kohdistuisi sivulle suuntautunutta painetta. Toisaalta ainakin videolla Kepler näyttää liikkuvan verrattain hitaasti.

    Kepler näkee, kuulee ja tuntee siihen asennettujen sensorien avulla. Valmistajan mukaan Kepler kykenee reagoimaan ympäröivään maailmaan reaaliaikaisesti, mikä niin ikään on haastavaa robottien kehityksessä. Pääosin robotit reagoivat yllättäviin tilanteisiin viiveellä, mikä voi hankaloittaa niiden hyödyntämistä.

    Jos Keplerille uumoiltu hinta toteutuu, se voisi mullistaa humanoidirobottien markkinat. Tähän asti humanoidirobottien yhtenä suurimmista haasteista on pidetty niiden kalleutta. Keplerin hinnaksi kaavaillaan 20 000–30 000 dollaria, mikä olisi suorastaan halpa hinta.

    Humanoidirobotteja on kaavailtu alkuvaiheessa verrattain yksinkertaisiin tehtäviin, joissa ne voisivat korvata ihmisen.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Tämä ”pieni” innovaatio voi pidentää sähköauton kantamaa

    Tagit: humanoidirobotti  Kepler  robotiikka  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: