• Kumpi kannattaa hankkia, iPhone 15 vai iPhone 15 Pro? Näin mallit eroavat toisistaan

    Apple julkisti viime viikolla uudet iPhone 15 -mallit. Lue tästä, miten edullisempi malliversio eroaa Pro-mallista.

    Applen uusi iPhone 15 on saanut julkisuutta etenkin USB-C -liitännästään, jonka myötä puhelimen voi ladata samalla laturilla kuin Android-älypuhelimet. Taustalla on EU-lainsäädäntö, joka edellyttää Applelta siirtymistä pois omasta lightning-liitäntätyypistä. Iphone 15 Prossa on käytössä nopeampi USB 3 -standardi, joka mahdollistaa tiedonsiirron jopa kymmenen gigabitin sekuntinopeudella. Perus-iPhonessa käytössä on hitaampi USB 2, jonka siirtonopeus on viisi gigabittiä. Apple toimittaa myyntipakkauksessa vain USB 2 -kaapelin.

    Perusmalli ja Pro ovat näytön koon puolesta samalla viivalla, molemmissa on 6,1-tuumainen Super Retina XDR -näyttö yhteneväisellä resoluutiolla. Pro-mallin näyttö pitää kuitenkin sisällään ProMotion-teknologian, joka vaihtelee virkistystaajuutta automaattisesti. Puhelin laskee tarvittaessa virkistystaajuutta akun säästämiseksi.

    Malliversioiden materiaalit eroavat toisistaan: IPhone 15:ssa on alumiininen etuosa ja lasinen takaosa. Prossa on titaaninen kuori ja mattasävyinen takalasi. Jos kaipaat enemmän värivaihtoehtoja, valintasi kohdistuu luultavimmin perusmalliin: Sen saa muun muassa pinkkinä ja keltaisena.

    IPhone on aavistuksen kevyempi kuin Pro-malli. Pron titaanikuori on kevyempi, mutta monipuolisempi kameravalikoima tekee siitä painavamman.

    IPhone 15 Prossa on uusi fyysinen painike, joka korvaa entisen hiljennysnapin, jollainen on edelleen perusversiossa. Pron uuteen painikkeeseen voi ohjelmoida useita eri toimintoja kuten taskulampun.

    Kameroissa on eroja, kuten aikaisempinakin vuosina. IPhone 15:ssa on kaksi takakameraa, Pro-mallissa kolme. Molemmissa malleissa on 48 megapikselin laajakulmakamera ja 12 megapikselin ultralaajakulmakamera. Prossa on lisäksi 12 megapikselin telelinssikamera kolminkertaisella optisella zoomilla.

    Kuorten sisällä on muitakin teknisiä eroavaisuuksia. Perusmallissa on Applen A16 -siru, Prossa kehittyneempi A17-siru. Nopeuseroa tavallisen käyttäjän on silti vaikea huomata käytännössä. Molemmat mallit on mahdollista valita 128, 256 ja 512 gigatavun tallennusmuisti. Pro tarjoaa lisäksi yhden teratavun malliversion.

    IPhone 15 maksaa edullisimmillaan 989 euroa. Edullisin Pro-malliversio maksaa 1249 euroa.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Uusi video: Näin akkuja kehitetään Suomessa, vierailimme Valmet Automotiven tehtaalla

    Tagit: iPhone 15  iPhone 15 Pro  älypuhelin  Apple  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: