• Kuopiossa voi pian nousta robottibussiin

    Kuopion Savilahdessa käynnistyy robottibussipilotti.

    Kuopiossa käynnistetään kuuden kuukauden robottibussikokeilu yhteistyössä Remoted Oy:n kanssa. Remoted vastaa bussin toimittamisesta, kunnossapidosta ja operoinnista.

    Kuopioon tuleva robottibussi on merkiltään Ohmio Lift ja siinä on 12 istumapaikkaa. Robottibussin käyttäminen on matkustajille ilmaista ja kyydissä on aina myös turvaoperaattori, joka avustaa matkustajia ja voi poikkeustilanteissa ohjata bussia.

    Savilahden suunniteltu kokeilureitti kulkee edestakaisin Sarastuskaaren uudelta pysäköintilaitokselta Savon ammattiopiston ja KPY Novapoliksen kautta Itä-Suomen yliopiston Snellmania-rakennukselle. Kokeilu on osa EU-rahoitteista SHOW-hanketta (SHared automation Operating models for Worldwide adoption).

    Robottibussin nimestä järjestettiin ideakilpailu. Kyselylomakkeen sekä Kuopion kaupungin ja Savilahden some-kanavien kautta ehdotuksia tuli kaikkiaan yli 900. Savilahti-projektin ja Vilkku-joukkoliikenteen edustajista koostuva työryhmä valitsi ehdotuksista nimen Välkky, joka sai useita ääniä ideakilpailussa. Kaikkien Välkky-nimeä ehdottaneiden joukosta on arvottu yksi voittaja, joka pääsee robottibussin kyytiin avajaismatkalle Savilahdessa.

    Välkky on piakkoin saapumassa Euroopan mantereelle ja Antwerpenin satamaan, josta se matkaa Luxemburgin kautta kohti Suomea. Suomessa robottibussi viedään ensin Tampereelle Remoted Oy:n testattavaksi ja sitten Kuopioon. Tavoitteena on saada Välkky Kuopioon maaliskuun aikana.

    Futuristi kävi taannoin kokeilemassa robottibussia Tampereella. Katso video!

    Hei! Luitko jo tämän?

    Tutkijat testasivat kehittyneempää kasvontunnistusteknologiaa: Apuna Michelangelon veistos

    Tagit: robottibussi  liikenne  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: