• Lamborghini esitteli hurjan sähköauton: Megawatin edestä tehoa

    Italialainen superautovalmistaja on esitellyt historiansa ensimmäisen (ja tykeimmän) täyssähköauton.

    Kalifornian Pebble Beachilla järjestettävä Monterey Car Week tarjoili heti kiinnostavia uutisia, kun italialainen superautovalmistaja Lamborghini kertoi historiansa ensimmäisestä täyssähköisestä automallista. Kyse on vielä tässä vaiheessa konseptitasolla olevasta Lanzador-mallista, jonka on tarkoitus tulla myyntiin vuonna 2028.

    Lanzador on niin sanottu ”grand tourer” eli auto, jolla on tarkoitus tehdä pitkiä matkoja mahdollisimman mukavasti. Lamborghinin konseptissa istumapaikkoja on neljälle. Urheilullista ulkonäköä korostavat 23-tuumaiset vanteet.

    Italiaisvalmistaja pitää monta kiinnostavaa yksityiskohtaa omana tietonaan, muun muassa sen, mikä tulevan mallin enimmäisajomatka on yhdellä latauksella. Myös latauskapasiteetti halutaan pitää tässä vaiheessa salaisuutena, samoin auton kiihtyvyysarvot. Lamborghini kuitenkin kertoi Lanzadorin kykenevän yhden megawatin huipputehoon. Hevosvoimiksi muutettuna tämä tarkoittaa hurjaa 1341:n lukemaa. Jos ja kun tämä pitää paikkansa, Lanzadorin pahimmat kilpailijat sähköisten superautojen kastissa olisivat Lucid Air Sapphire 920 kilowatin huipputeholla sekä Tesla Roadster 1100 kilowatin tehoilla. The Verge -sivuston mukaan Lanzadorin tehoista voi päätellä auton kiihtyvän nollasta sataan alle kahdessa sekunnissa.

    Ajomukavuuteen Lamborghini kertoo panostavansa isolla määrällä erilaisia sensoreita, jotka oppivat kuljettajan ajotottumuksista ja säätävät ajotuntumaa sen mukaan. Auto siis ”oppii” sitä enemmän, mitä enemmän sillä ajetaan. Ilmajousitusta ja taka-akselin välittämää voimaa kontrolloidaan ohjauspyörästä.

    Auton ulkonäössä on tuttuja piirteitä Huracán Sterrato -mallista, jota italialaistehdas valmisti vain 900 kappaletta. Lamborghini itse kertoo saaneensa vaikutteita auton muotoiluun avaruusaluksesta. Sisätiloista löytyy yllätys: Istuinten pehmuste on 3D-printattua. Ekologisuutta on haettu kierrätettävällä nylonilla ja muovilla. Myös nahkaosat ovat kestävän kehityksen mukaisia.

    Ennen kuin Lanzador pääsee kaupalliseen tuotantoon, Lamborghini aikoo esitellä hybridiversiot kaikista nykyisistä malleistaan.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Applen lanseeraus lähestyy: Tämä iPhone 15:sta tiedetään nyt

      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: