• Microsoftin tekoäly tulee Teamsiin: Näin se helpottaa työntekoa

    Microsoft upottaa ChatGPT-tyylisen tekoälyassistentin osaksi suosittua Teams-sovellusta.

    Tekoäly tulee kaikkien Teams-käyttäjien ulottuville lähikuukausien aikana. Microsoft on lisännyt ominaisuuden sovellukseen marraskuun alusta alkaen, mutta kaikilla käyttäjillä se ei vielä ole käytössä.

    Microsoft 365 Copilot on ChatGPT:n kaltainen tekoäly, joka osaa muun muassa tehdä yhteenvedon Teams-palavereista kaikille niille, jotka eivät pääse osallistumaan palaveriin.

    Tekoäly osaa lisäksi tehdä sähköpostiluonnoksia sekä luoda Word-dokumentteja ja esitysgrafiikkaa van hetkessä. Parhaimmassa tapauksessa käyttäjä säästää merkittävästi aikaa ja voi lisätä tuottavuuttaan.

    Epäilyjäkin on esitetty. Osa asiantuntijoista on huolissaan siitä, että Teams-tekoäly voi tehdä joistakin työtehtävistä tarpeettomia. Pelkoja on esitetty myös siitä, että osa käyttäjistä saattaa jatkossa luottaa työtehtävissään liikaa tekoälyn apuun. Epäselvyyttä on lisäksi siitä, miten jatkossa voidaan tunnistaa tekoälyn tekemät sähköpostit tai grafiikat, jos niissä on esimerkiksi virheellistä sisältöä.

    Sekä Euroopassa että Kiinassa valmistellaan parasta aikaa tekoälyn käyttöön keskittyvää lainsäädäntöä, joka voi jatkossa rajoittaa tekoälyn hyödyntämistä esimerkiksi Teamsin kaltaisissa sovelluksissa. Lainsäädännön tavoitteena on edesauttaa ihmisten mahdollisuutta tunnistaa tekoälyllä luotuja sisältöjä. BBC:n haastatteleman Microsoftin edustajan mukaan käyttäjien vastuulla on huolehtia siitä, että tekoälyä käytetään mahdollisimman vastuullisesti.

    Microsoft Teamsissa käytettävä tekoäly pohjautuu ohjelmistojätin omistamaan ChatGPT-tekoälymalliin, jonka kehityksestä vastaa OpenAI-yritys.

    Ensimmäiset mediat ovat jo päässeet arvioimaan Teamsin tekoälyn ominaisuuksia. BBC:n toimittaja kertoo esimerkistä, jossa Teams laati joissakin sekunneissa yhteenvedon pitkästä sähköpostiketjusta. Tämän jälkeen ohjelmista ehdotti lyhyttä sähköpostivastausta. Ehdotuksen perusteella käyttäjä voi itse laatia pidemmän vastauksen käyttäen hyväksi Teamsin ehdottamaa tiivistystä. Halutessaan käyttäjä voi lähettää myös kokonaan tekoälyn avulla laaditun viestin.

    Useamman kalvon Powerpoint-esitys valmistui tekoälyn avustuksella niin 43 sekunnissa. Esityksen sisällön lähteeksi oli määritelty haluttu Word-tiedosto. Tekoäly etsi esitykseen kuvamateriaalia ja laati tekstin.

    Teams-palavereissa tekoälyä on rajoitettu siten, että se ei vastaa kysymyksiin liittyen osallistujien ominaisuuksiin tai kyvykkyyteen.

    Copilot-tekoäly maksaa tällä hetkellä 30 dollaria kuukaudeassa. Käyttäjällä on oltava käytössään Microsoft 365 E3, E5, Business Standard tai Business Premium -lisenssi.

    Lähde: BBC

    Hei! Luitko jo tämän?

    Tällainen on Elon Muskin kohuttu uusi tekoäly: Sarkasmia ja huumoria

    Tagit: microsoft teams  copilot  tekoäly  AI  keinoäly  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: