• Microsoftin uusi tekoälytyökalu osaa muuttaa valokuvan lauluvideoksi

    Microsoft on kehittänyt tekoälytyökalun, jolla pelätään olevan väärinkäytön riski.

    Kansainväliset mediat kertovat Microsoft Research Asian julkaisemasta, vielä tässä vaiheessa kokeellisesta tekoälytyökalusta nimeltä VASA-1. Kyseessä on työkalu, joka kykenee muuttamaan henkilöstä otetun valokuvan tai piirroksen audiotiedostoksi, jossa kuvan henkilö esitetään puhumassa. Työkalulla on lisäksi mahdollisuus muokata kuvasta erilaisia eläviä ilmeitä ja luoda niiden avulla huulien- ja päänliikkeitä, jotka sopivat laulun melodiaan. Tekoälymallia on opetettu lukuisilla kasvoilla ja lopputulos on kehittäjien mukaan niin hyvä, että aidon ja ”väärennetyn” eroa on käytännössä vaikea huomata.

    Microsoftin tutkijat ovat itsekin huolestuneita mahdollisuuksista, joita kyseinen teknologia mahdollistaa deepfake-videoita hyödyntäville tahoille kuten disinformaatiota jakaville boteille. Tekoälyn avulla lähes kenestä tahansa voidaan luoda arveluttavia videoita käytettäväksi esimerkiksi poliittisessa vaikuttamisessa tai harhaanjohtamisessa. Kyseisen riskin takia Microsoftin tutkijat eivät tässä vaiheessa julkaise työkalusta demoversiota eivätkä kerro enempää sen kehityksen yksityiskohdista. Tutkijat haluavat varmistaa, että työkalua käytetään vastuullisesti ja lainmukaisesti.

    Samaan aikaan tutkijat ovat vakuuttuneita tekoälytyökalun mahdollisuuksista ja hyödyistä. VASA-1 -työkalusta voisi olla heidän mukaansa hyötyä esimerkiksi niille, joilla on vaikeuksia ilmaista itseään perinteisen kommunikaation keinoin. Työkalulla nähdään myös terapeuttista potentiaalia. Teknologiaa voisi käyttää avatarin tavoin palveluissa, jotka tarjoavat keskusteluseuraa.

    VASA-1 -tekoälytyökalua on kehitetty tuhansilla ihmiskasvoilla, mutta siitä huolimatta se osaa tunnistaa kasvoja myös esimerkiksi maalaustaiteesta.

    Lähde: Engadget

    Hei! Luitko jo tämän?

    Koeajossa BMW iX2: Möhköfantti, jossa lähes kaikki on kohdallaan

    Tagit: tekoäly  microsoft  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: