• Mielenkiintoinen uutuus dronemarkkinoille: Painoa vain 125 grammaa, lentoonlähtö kolmessa sekunnissa

    Uutuusdrone kosiskelee somevaikuttajia.

    Dronemarkkinoita hallitsevan DJIn seuraksi tulee tasaiseen tahtiin uusia tulokkaita. Yksi niistä on erityisen mielenkiintoinen. Zero Zero Roboticsin HOVERAir X1:n valttina on etenkin keveys, sillä dronen paino on ainoastaan 125 grammaa. Etenkin sosiaalisen median videoiden kuvaamiseen suunniteltu uutuus saapui markkinoille tänä syksynä. Valmistaja on saanut rahoitusta dronen kehittämiseen Indiegogo-joukkorahoituspalvelussa.

    HOVERAirin ideologia eroaa muista droneista siinä, että manuaalisia kontrolleja on varsin rajallisesti ja pääpaino on sovelluksen kautta käynnistettävissä automaattisissa lentotiloissa. Drone on lentovalmis vain kolmessa sekunnissa ja myös laskeutumiseen käytettävä aika on lyhyt. Lentoaikaa on enimmillään 11 minuuttia. Nopea lentoonlähtö on tarpeellinen ominaisuus, jos tarve kuvaukselle tulee nopeasti. Taittuva rakenne helpottaa dronen kuljettamista.

    Lentomoodit pitävät sisällään muun muassa seurantaominaisuuden, zoomauksen maisemaan, ympyränmuotoisen liikkeen kuvattavan kohteen yläpuolella sekä staattisen tilan, joka soveltuu etenkin ryhmäkuviin tai selfieihin.

    HOVERair tukee videokuvausta 2,7K:n resoluutiolla 30 kuvan sekuntinopeudella tai vaihtoehtoisesti 1080p-formaatissa 60 kuvan sekuntinopeudella. Kolmantena vaihtoehtona on 1080p HDR -videoformaatti. Formaatit on suunniteltu etupäässä harrastelijakäyttöön. Ammattilaisen kannattaa siis suunnata katse muiden valmistajien malleihin.

    Kansainvälisissä arvioissa HOVERairin erilaisuutta on pidetty osin myös sen heikkoutena. Manuaalisia kontrolleja on tarjolla, mutta niiden käyttö sovelluksen kautta on hankalaa. Akun todellinen kesto ei ole yltänyt valmistajan ilmoittamaan 11 minuuttiin vaan on saattanut jäädä yhdeksään minuuttiin.

    Uutuudesta kiinnostuneiden suomalaisten on vielä odotettava, sillä tässä vaiheessa HOVERairia ei toimiteta Pohjoismaihin.

    HOVERairin lentosäde on verrattain lyhyt, 30 metriä. Dronen enimmäiskorkeus on 15 metriä.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Huawei avasi Helsinkiin hulppean Health Labin, jossa lasketellaan sisätiloissa

    Tagit: HOVERair X1  drone  dronekuvaus  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: