• Mystinen pallo keskellä Las Vegasia heräsi henkiin ja löi kaikki ällikällä

    Las Vegas Sphere avataan näyttävästi U2-yhtyeen konserteilla. Kävijät ovat ylistäneet ainutlaatuista visuaalista kokemusta.

    Las Vegasiin vuosien ajan rakenteilla ollut valtava pallo on vihdoin paljastettu kävijöille myös sisäpuolelta, eikä kokemus ole sosiaalisen median julkaisujen perusteella ollut pettymys.

    Kyseessä on etenkin konserttikäyttöön suunniteltu viihdekeskus, jonka vetonaula on etäisesti IMAX-teatterista tuttu valtava, 15 000 neliömetrin näyttöpinta. Kyseessä on 16K-resoluutiolla varustettu kaartuva led-näyttö. Itse rakennuksen korkeus on yli 110 metriä. Vastaavaa ei ole missään muualla maailmassa.

    Spheressä on yhdeksän kerrosta, joihin on sijoitettu 23 sviittiä. Peräti 2,3 miljardia dollaria maksanut rakennus on Las Vegasin historian kallein rakennushanke. Se on sijoitettu The Venetian Resortin tiluksille. Spheren taustalla on Sphere Entertainment Company, jonka pääomistajiin lukeutuu James L. Dolan. Yhtiö omistaa myös muun muassa Madison Square Gardenin ja Radio City Music Hallin.

    Spheren ensimmäinen show on pyhitetty irlantilainen U2-yhtyeelle, joka esiintyy pallossa joulukuuhun saakka. Lisää konsertteja on luvassa ensi vuonna, mutta yhtäkään artistia ei ole vielä julkaistu.

    Avajaisiltana U2:n hitit kaikuivat pallon sisällä valtavan videonäyttöjen esitellessä vaihtuvia maisemia, kuvioita ja erilaista näyttävää grafiikkaa. Istumapaikkoja pallon sisälle mahtuu 22 000 kappaletta. Yhtye esiintyi verrattain pienellä, pyöreällä ja pyörivällä lavalla. Illan aikana törmättiin myös teknisiin ongelmiin, kun osa Spheren meganäytöstä ei hetkeen toiminut kunnolla.

    Pallo sisältää ennennäkemätöntä tekniikkaa myös ulkopuolelta katsottuna. Sen seiniin on sijoitettu peräti 1,2 miljoonaa led-valoa.

    Äänimaisemasta huolehditaan 167000 seiniin ja kattoon asennetuilla kaiuttimilla.

    Spheren kaksoiskappaletta suunnitellaan parhaillaan Lontooseen.

    Kuva: Wikipedia

    Hei! Luitko jo tämän?

    Uusi video: Vierailimme Inex Partnersin valtavassa logistiikkakeskuksessa

    Tagit: the sphere  las vegas  U2  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: