• Näihin älylaseihin useimmilla on varaa: Sympaattiset Frame-lasit kertovat, mitä ruokasi sisältää

    Älylasien markkinoille on tupsahtanut kiinnostava uutuus.

    Avoimen lähdekoodin ohjelmistoon perustuvat Frame-älylasit ovat herättäneet positiivisia kommentteja kansainvälisessä mediassa. Sympaattisen näköiset älylasit pitävät sisällään mielenkiintoista tekniikkaa, mutta kohtuuhintaan: Yhdysvalloissa niiden hinta on 349 dollaria eli noin 320 euroa.

    Framen takana on startup nimeltä Brilliant Labs, joka on suunnitellut lasit muun muassa tekoälyn hyödyntämiseen arkisissa askreissaaskareissa. Kehittäjän julkaisemalla videolla laseja käytetään esimerkiksi maamerkkien tunnistamiseen, nettihakuihin tai edessä olevan ruoka-annoksen ravintoarvojen selvittämiseen. Vastaukset näkyvät suoraan käyttäjän näkökentässä.

    Valmistaja tarjoaa käyttäjälle mielenkiintoisen vaihtoehdon: laseihin voi valita linssit vahvuuksilla, jolloin hinta tosin kallistuu runsaaseen 400 dollariin.

    Laseissa on 640 x 400 pikselin värillinen micro-OLED -projektori, joka projisoi valon prisman läpi käyttäjän silmien edessä. Sisältö näkyy käyttäjälle 20-asteen katselukulmassa. Lasit painavat vain 40 grammaa, joten käytön ei pitäisi olla kovin epämukavaa. Vertailukohteena voidaan pitää Applen Vision Pro -laseja, joiden paino on peräti 600 grammaa.

    Frame-laseissa on lisäksi kamera, mikrofoni ja 222 milliampeeritunnin virtalähde. Virtaa pitäisi riittää valmistajan mukaan yhden päivän käyttöön.

    Framen toimitukset käynnistetään huhtikuun puolivälissä. Älylasien markkinat alkavat hiljalleen herätä ja esimerkiksi Ray-Ban ja Meta ovat tehneet yhteistyötä älylasien kehittämisessä.

    Framen kanssa käytetään Noa-nimistä sovellusta, joka tarjoaa OpenAI:n kielimallia käyttävän ”tekoälyassistantin”, kielenkäännössovelluksen sekä nettihaun. Venture Beat -sivuston tietojen mukaan Noa oppii käytön mukana ja kehittyy fiksummaksi ajan myötä.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Ratkaisiko BMW vetyautojen ongelman? Tämä teknologiasta kannattaa tietää

    Tagit: tekoäly  Frame  älylasit  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: