• Nyt se tapahtui: Sir Richard Bransonin avaruusunelma toteutui

    Bransonin Virgin Galactic rakettilentokone on aloittanut kaupallisen liiketoiminnan.

    Miljardööri Sir Richard Bransonin avaruuslennnot ovat nyt kaupan. Miehen Virgin Galactic -yhtiön ensimmäisellä, testilennon statuksella olevalla avaruusmatkalla oli mukana kolme italialaista. Kyse oli kuitenkin ostetusta lennosta.

    Kaupallisten avaruuslentojen aloittaminen on merkittävä virstanpylväs Bransonille, joka aloitti avaruusmatkailuun keskittyvän liiketoiminnan pohjustamisen jo 20 vuotta sitten.

    Nyt BBC kertoo, että Bransonin aloittaa 800 lipun ostaneen avaruusturistin matkojen käytännön järjestelyt.

    Matkat tehdään Unity-avaruusraketilla. Matka avaruuteen ja takaisin kestää 72 minuuttia. Matkalle lähdetään Spaceport Americasta, joka sijaitsee State Trust Landilla keskellä autiomaata lähellä New Mexicoa. Italiaisturistien lento striimattiin livenä ympäri maailmaa.

    Rakettilennon ensimmäinen etappi tehdään Eve-saattoaluksen voimin. Kun korkeutta on riittävästi, Eve vapauttaa Unityn, joka jatkaa avaruuteen omilla rakettimoottoreillaan. Unityn lakipiste on 85–90 kilometrissä.

    Miljardöörien avaruuskisa on käynyt kovilla kierroksilla viime aikoina. Amerikkalaisesta Dennis Titosta tuli maailman ensimmäinen avaruusturisti jo vuonna 2001. Äskettäin Amazonin perustajan Jeff Bezosin yritys Blue Origin kuljetti avaruuteen ensimmäiset maksavat asiakkaansa.

    Bransonin Unityyn mahtuu enimmillään 5–6 matkustajaa. Lentoja tehdään keskimäärin vain yksi kuukaudessa, joten menee kauan, ennen kuin kaikki 800 lipun ostanutta ovat päässeet avaruusmatkalle. Tahti kiihtyy, kun Virgin Galactic esittelee tulevaisuudessa uuden teknologian rakettilentokoneet. Niillä voidaan lähteä matkaan kerran viikossa.

    Bransonin yritys on kohdannut lukuisia teknisiä vastoinkäymisiä. Kaupallisen toiminnan piti alkaa jo vuonna 2007. Vuonna 2014 yrityksen jatko oli vaakalaudalla, kun yksi testilentäjä menehtyi prototyyppialuksen räjähdyksessä.

    Kuten arvata saattaa, avaruusmatkailu ei ainakaan tässä vaiheessa ole pienituloisten heiniä. Yksi lippu maksaa 450 000 dollaria eli noin 412 000 euroa.

    Lähde: BBC

    Kuva: Virgin Galactic

    Hei! Luitko jo tämän?

    Taittuvien älypuhelinten kisa kovenee: OnePlus haastaa Samsungin

      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: