• Nyt tuli varoitus Yhdysvalloista: Varo julkisia älypuhelimen latausasemia

    Tulevaisuudessa yhä useampi haittaohjelma saattaa siirtyä käyttäjien laitteisiin julkisista latausasemista.

    Moni ei ehkä tulisi ajatelleeksi, että julkisen latausaseman käyttö voi olla vakava tietoturvariski. Yhdysvalloissa asiasta varoittaa jo liittovaltion poliisi FBI. Viranomaisen mukaan latausasemilta käyttäjän laitteeseen voi tarttua vaarallinen haittaohjelma.

    Varoituksessa on kyse julkisista USB-asemista, joita löytyy muun muassa kauppakeskuksista ja lentokentiltä. Sellaisia on myös esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

    Paitsi haittaohjelmia, asemilta voi saada tietämättään mukaan mobiililaitteen toimintaa seuraavan ohjelmiston, joka välittää rikollisille muun muassa salasanoja.

    FBI ei ole tähän mennessä kertonut, missä määrin se on havainnut ongelmia latausasemissa. Viranomainen neuvoo amerikkalaisia pitämään mukana sekä oman laturin, että latausjohdon.

    FBI ei ole varoituksissaan ensimmäinen, sillä samaisesta uhasta on varoitettu jo vuonna 2011. Tuolloin asiasta uutisoi muun muassa CNN-televisiokanava.

    FBI muistuttaa, että latausjohdossa kulkee paitsi virta, myös data. Jos latausasema on ”saastunut”, siihen liitetty latauspiuha voi olla reitti haittaohjelmalle suoraan mobiililaitteeseen. Kaapelin rikolliset voivat päästä käsiksi muun muassa yhteystietoihin, kuviin ja viesteihin. Pahimmillaan rikolliset saavat tietoonsa salasanoja useisiin eri palveluihin.

    Lähde: CNN.com

    Hei! Luitko jo tämän?

    Näin Google paransi Bard-tekoälyä

    Tagit: tietoturva  haittaohjelma  älypuhelin  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: