• Onko tässä älypuhelinten kamerakisan uusi ykkönen?

    Kiinalainen Realme GT5 Pro haastaa Samsungin lippulaivapuhelimen.

    Kiinalainen Realme aikoo ottaa älypuhelinvalmistajien kamerakisan tosissaan. Kansainväliset mediat povaavat puhelimesta varteenotettavaa kilpailijaa Samsungin Galaxy S24 Ultralle. Kuvassa on aikaisemmin julkistettu Realme GT5 -puhelin.

    Alustavien tietojen mukaan Realme GT5 Pro -puhelin haastaisi Samsungin etenkin telekameran osalta. Puhelimeen odotetaan Sonyn sensoria 50 megapikselin kennolla. Sonyn kenno on tuttu myös OnePlus 11 -älypuhelimesta.

    Realmen telekamerasta tekee mielenkiintoisen teknologia, joka parantaa etenkin sensorin herkkyyttä vähäisessä valaistuksessa. Tämän takia puhelimelta odotetaan hyviä tuloksia hämäräkuvauksessa. Realmen oman ilmoituksen mukaan vastaavaa teknologiaa ei ole aikaisemmin käytetty älypuhelimen telekameroissa. Telekamerassa on 3-kertainen optinen zoom ja 120-kertainen ”Super Zoom”. Teknologia ei tule ilmaiseksi ja Realme painottaakin, että kyseessä on kallein tänän mennessä älypuhelimeen istutettu telekamera.

    Realme GT5 Pro lanseerataan Kiinassa lähipäivinä.

    Samsung vastaa tammikuussa

    Samsungilta odotetaan uuden lippulaivan julkistusta pian vuodenvaihteen jälkeen. Samsungin Galaxy S24 Ultrasta on jo kantautunut julkisuuteen alustavia tietoja. Niiden perusteella puhelimessa olisi edellisen malliversion mukaan neljä kameraa ja pääkameran kennon koko säilyisi 200 megapikselissä. Muutoksia olisi sen sijaan luvassa laitteen telekameroihin: vahvistamattomien tietojen mukaan puhelimessa olisi 5-kertaisella optisella zoomilla varustettu 50 megapikselin telekamera. Näin ollen optisen zoomin määrä vähenisi edellisestä malliversiosta, mutta toisaalta kennon parempi tarkkuus parantaisi kuvanlaatua.

    Hei! Luitko jo tämän?

    YouTube testaa tekoälyä, joka imitoi poptähtien lauluääniä

    Tagit: Samsung Galaxy S24 Ultra  Realme GT5 Pro  älypuhelin  telekamera  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: