• Oura-sormus sai varteenotettavan kilpailijan, joka on suunnattu naisille

    Movano Evie Ring -älysormus tarkkailee naisen hormonitoimintaa.

    Las Vegasin CES 2024 -messuilla esitelty Evie Ring on älysormus, joka on suunnattu kilpailijaksi suomalaiselle Ouralle. Ensimmäiset sormukset lähtevät asiakkaille vielä tammikuun aikana.

    Evie Ringin taustalla on halu erottua nimenomaan naisten puettavissa älylaitteissa: se on suunniteltu ennen kaikkea naisten makuun sopivaksi.

    Sormuksen erikoisuutena on sen adaptoituminen sormen turpoamiseen. Tämä on tyypillistä esimerkiksi hormonaalisten vaihteluiden seurauksena. Jälleen suunnittelun yksityiskohta, joka kosiskelee naiskäyttäjiä.

    Sormuksella on pieni säilytyskotelo, joka muistuttaa korvanappien vastaavaa. Oura eroaa tässä siinä, että sen lataus suoritetaan lataustelineessä. Kotelossa riittää itsessään virtaa kymmeneen lataukseen.

    Entä ominaisuudet? Tässäkin on mietitty naiskäyttäjiä, sillä sormus seuraa muun muassa kuukautiskiertoa ja mielialoja. Tekoälyä käytetään siinä, miten sormus ymmärtää mielialojen ja kuukautiskierron eri vaiheiden yhteyttä. Mukana ovat toki myös unen ja aktiivisuuden mittaaminen. Unen tarkkailussakin hyödynnetään tietoa naisen kuukautiskierron vaiheista. Tarvittaessa sormus antaa naiselle oleellista tietoa, joka voi selittää hormonitoiminnan häiriöitä.

    Movano kerää sormuksen käyttäjiltä tietokantaa erilaisista mielialoista laitteen käytön aikana. Tietoa voidaan tarvittaessa jakaa omalle lääkärille. Sormus osaa mitata veren happipitoisuutta yön aikana.

    Tässä vaiheessa Evie Ring on saatavilla ainoastaan iOS-käyttöjärjestelmälle eli Applen laitteille. Android-tuki on tulossa myöhemmin tänä vuonna.

    Movano on lääketieteelliseen tutkimukseen toimintansa pohjaava yritys ja sen tarkoituksena on tuoda sormukseen kehittyneitä elintoimintojen mittausominaisuuksia. Yksi kehitteillä oleva ominaisuus on jatkuva veren glukoosiarvon mittaus.

    Evie Ringin hinta on 269 dollaria eli noin 245 euroa. Väreinä ovat muun muassa hopea ja ruusukulta.

    Kuva: Movano

    Hei! Luitko jo tämän?

    LG esitteli television, jonka erikoisuus on läpinäkyvyys

    Tagit: Oura  Evie Ring  CES 2024  älysormus  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: