• Raportti: Taittuvien älypuhelinten kysynnän kasvuvauhti hiipumassa

    Taittuvien älypuhelinten markkina hiipuu tänä vuonna selvästi, tutkimusyhtiö kertoo.

    TrendForcen tuore ennuste kertoo älypuhelinmarkkinoilla käynnissä olevasta muutoksesta. Tutkimusyhtiön mukaan maailmanlaajuinen taittuvien älypuhelinten markkina kasvaa tänäkin vuonna, mutta merkittävästi hitaammin kuin vuonna 2023. TrendForcen ennusteen mukaan laitetoimitukset kasvavat 11 prosenttia, kun viime vuonna luku oli 25 prosenttia.

    Vuonna 2023 toimitettiin yhteensä 15,9 miljoonaa taittuvaa älypuhelinta. Osuus älypuhelinten kokonaismarkkinasta oli pieni, 1,4 prosenttia. Tänä vuonna toimitusten määräksi ennakoidaan 17,7 miljoonaa, mikä vastaisi 1,5 prosenttia älypuhelinmarkkinoista.

    Syynä kasvun hidastumiseen TrendForcen raportti pitää muun muassa sitä, että osa käyttäjistä vitkuttelee hankintapäätöstään taittuvissa älypuhelimissa taannoin havaittujen laatuongelmien takia. Ne ovat toisin sanoen vaikuttaneet taittuvien puhelinten laatumielikuvaan ja moni kuluttaja valitsee mieluummin ”perinteisen tyylin” lippulaivamallin.

    Raportti pitää haasteena myös taittuvien älypuhelinten korkeita hintoja. Rakenteeltaan monimutkaisemmat ja kalliita komponentteja edellyttävät puhelimet ovat selvästi kalliimpia kuin perinteiset älypuhelimet. TrendForcen mukaan kysyntä alkaa nousta vauhdikkaammin vasta, kun hinnat saadaan käyttäjiä houkuttelevalle tasolle. Odotettavissa on, että taittuvien näyttökomponenttien hinnat laskevat, kun markkinoille tulee enemmän kiinalaisvalmistajia.

    Raportin mukaan Samsung johtaa taittuvien älypuhelinten markkinaa. Sen markkinaosuus vuonna 2023 oli 70 prosenttia. Osuus laski 10 prosentilla edellisvuodesta. Kakkosena tulee Huawei 12 prosentilla. Huaweilta odotetaan täysin uudenlaista taittuvaa älypuhelinta, jossa näyttöjä olisi peräti kolme. Laitteessa olisi tuplasaranarakenne.

    TrendForce ennakoi, että Samsungin osuus laskee tänä vuonna noin 60 prosenttiin. Huawein osuus kasvaa ennusteen mukaan lähelle 20 prosenttia.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Kuopiossa voi pian nousta robottibussiin

    Tagit: taittuva älypuhelin  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: