• Suomalaistutkija opetti tekoälylle, miten voitetaan ammattipelaaja pokerissa

    Pokeria on pidetty haastavana tekoälylle, mutta tämä haaste on nyt saavutettu. Saavutuksen takana on suomalainen professori.

    Uskaltaisitko pelata Texas Hold’em -pokeria tekoälyä vastaan? Vielä vuosi sitten taitava pelaaja olisi kenties uskaltanut, mutta nyt kannattaa harkita tarkkaan.

    Tekoäly on nimittäin kehittynyt sitä vauhtia, että nyt siltä onnistuu myös pokerin haastavin osa-alue.

    Texas Hold’emiä on pidetty tekoälylle vaikeana, koska se perustuu muun muassa bluffaamiseen ja piilotettuihin kortteihin.

    Pittsburghissa sijaitsevan Carnegia Mellon -yliopiston tietotekniikan professori ja keinoälytutkija Tuomas Sandholm on onnistunut yhdessä kollegansa kanssa koodaamaan Pluribus-ohjelman, joka on onnistunut päihittämään huipputason ihmisvastustajat kuuden pelaajan Texas Holm’em -pelimuodossa. Tähän asti tekoäly on onnistunut pärjäämään vain kahden pelaajan välisissä pokeripeleissä.

    Tekoälyä hiottiin asettamalla se pelaamaan viittä klooniaan vastaan. Hiljalleen tekoäly oppi, mitkä taktiikat johtivat voitokkaaseen lopputulokseen. Opettelun seurauksena tekoäly oppi muun muassa, missä vaiheessa käsi kannattaa pitää, milloin on syytä panostaa lisää ja missä vaiheessa peli on syytä luovuttaa.

    Lopulta tekoälyä vastaan valittiin viisi ammattipelaajaa. Jokainen heistä oli voittanut uransa aikana pokerilla yli miljoona dollaria. Lopputuloksena tekoäly jäi voitolla jokaisesta ihmispelaajasta.

    Seuraavaksi tekoälyä opetetaan tunnistamaan vielä vaativampaa “piilotettua informaatiota”. Yksi potentiaalinen sovelluskohde on shakki.

    Lähde: Sciencenews.org

    Hei! Luitko jo tämän?

    Google testaa näkymätöntä vesileimaa: Haluaa tunnistaa tekoälyllä tehdyt kuvat

    Tagit: pokeri  tekoäly  keinoäly  pluribus  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: