• Tällainen on Elon Muskin kohuttu uusi tekoäly: Sarkasmia ja huumoria

    Tekoälykisa kovenee, kun xAI haastaa ChatGPT:n ja Googlen Bardin.

    Sen nimi on Grok. Kyseessä on X:n omistajan, amerikkalaisen miljardöörin Elon Muskin uuden tekoälyn kehittämiseen keskittyvän yrityksen kilpailija muun muassa Microsoftin omistamalle ChatGPT:lle. Grok on vielä betakehitysvaiheessa ja sitä on opetettu vasta parin kuukauden ajan. Siihen pääsevät käsiksi vain harvat ja valitut käyttäjät.

    Tällä hetkellä Grokista kiinnostuneet käyttäjät voivat ilmoittautua jonotuslistalle saadakseen mahdollisuuden kokeilla sen ominaisuuksia.

    Tekoälystä tiedetään vielä verrattain vähän, mutta ainakin Muskin mukaan sen tavoitteena on pystyä vastaamaan myös sellaisiin kysymyksiin, joita muut keinoälyt saattavat vältellä. Ex-Twitterissä, nykyisessä X:ssä Musk esitteli”rohkean” tekoälyn ominaisuuksia esimerkillä, jossa Grok lupasi seikkaperäisen ohjeen kokaiinin valmistukseen. Muskin mukaan Grok rakastaa muun muassa sarkasmia eikä unohda myöskään huumoria. Vielä on epäselvää, miten nämä ominaisuudet tulevat näkymään palvelun antamissa vastauksissa.

    Jos xAI:n antamiin tietoihin on luottaminen, Grok on jo alkuvaiheessa kyennyt päihittämään matemaattisissa tehtävissä ChatGPT:n version 3.5. Tekoälyn kehitystiimissä on entisiä OpenAI:n ja DeepMindin työntekijöitä. DeepMind tutki syväoppivaa tekoälyä ja päätyi vuonna 2014 Googlen omistukseen.

    Grokilla on pääsy X:n dataan, mikä ei välttämättä miellytä kaikkia palvelun käyttäjiä. Muskin mukaan tämä antaa Grokille etulyöntiaseman muihin tekoälyihin verrattuna. Tästä huolimatta xAI on kertonut, että myös Grok voi generoida vastauksiinsa valheellista tai ristiriitaista tietoa.

    Musk aikoo hyödyntää Grokia alusta alkaen myös rahallisesti, sillä tekoäly on sisällytetty 16 dollaria kuukaudessa maksavaan X-palvelun Premium+ -versioon.

    Lähde: CNBC.com

    Hei! Katsoitko jo tämän?

    Uusi video: Vinkkejä somen sisällöntuotantoon

    Tagit: Grok  tekoäly  keinoäly  ChatGPT  Elon Musk  xAI  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: