• Tällainen on Tesla-robotin uusin prototyyppi: Suomalainen asiantuntija vakuuttui

    Teslan ihmismäinen robotti on 30 prosenttia aikaisempaa versiota nopeampi.

    Kulunut viikko on ollut merkityksellinen robotiikan rintamalla. Paremmin sähköautoistaan tunnettu amerikkalainen Tesla esitteli tiistaina viimeisimmän version humanoidirobotistaan, joka on selvästi aikaisempaa versiota kehittyneempi.

    Optimus Gen 2 on ihmismäinen robotti, jonka jokaisessa sormessa on oma sensori. Malli on 30 prosenttia aikaisempaa nopeampi ja selvästi kevyempi. Ensimmäinen versio esiteltiin maailmalle runsas vuosi sitten.

    Robotiikan alalla muutokset voivat olla nopeita ja niin on tässäkin tapauksessa. Kyseessä on kuitenkin edelleen nimenomaan prototyyppi. Teslan mukaan Optimus ei ole edes tarkoitettu kaupalliseen tuotantoon.

    Tesla esitteli uudesta versiosta videon, joka vakuutti myös suomalaisen pitkän linjan tekoäly- ja teknologia-asiantuntijan. Katso video tästä (X-palvelussa)!

    ”Visioikaa tämä robotti muutaman vuoden kuluessa sarjavalmistuksessa. Satoja miljoonia botteja, jokainen älykkäämpi kuin GPT-4 nyt; kyvykäs suorittamaan tehtäviä, joita sille ei ole opetettu. Olemme nopeasti astumassa tieteiselokuvien maailmaan, ellemme jo ole siellä”, tulevaisuudentutkija ja Sovelto Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Risto Linturi kirjoitti LinkedIn-profiilissaan.

    Julkisuudessa on tosin spekuloitu, vastaako esittelyvideo eli käytännössä Teslan mainos todellisuudessa aitoa robottia kaikilta osin vai onko kyseessä osin hypennostatusyritys. Asiantuntijat odottavatkin, että robotti esitellään elävässä elämässä.

    Videolla robotti suorittaa erilaisia tehtäviä kuten ryömii, kävelee, käsittelee kananmunia rikkomatta niitä ja heiluttelee käsiään. Mainoksen mukaan robotilla on ihmisen jalan mukainen geomteria ja sen tasapainoa on kehitetty merkittävästi edellisestä versiosta.

    Teslan perustajan Elon Muskin mukaan Optimus Gen 2:n kaltaisen robotin tehtävänä on jatkossa tehdä kaikkea, mitä ihmiset eivät halua tehdä. Siitä on tehty ihmisen kaltainen ja kokoinen, jotta se voi korvata joissakin työtehtävissä ihmisen.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Tesla kutsuu takaisin kaksi miljoonaa autoa: Syynä autopilotti

    Tagit: Tesla  Optimus Gen 2  robotiikka  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: