• Tältä näyttää robotiikan eturintamassa nyt: Boston Dynamicsin uusi Atlas esiteltiin videolla

    Boston Dynamics on esitellyt uusimman, täysin elektronisen humanoidirobotin, joka on seuraaja hydrauliselle Atlas-robotille.

    Atlas kehitettiin alun perin kriisialueille esimerkiksi maanjäristysten uhrien etsimiseen ja pelastamiseen. Seuraaja on sen sijaan suunnattu enemmän kaupalliseen käyttöön.

    Pitkään robotteja kehittänyt yhtiö kutsuu Atlaksen seuraajaa maailman dynaamisimmaksi humanoidirobotiksi. Boston Dynamics on julkaissut robotista oheisen esittelyvideon, jossa robotti muun muassa kiepauttaa itsensä seisoma-asentoon ja kääntää päätään 180 astetta. Boston Dynamics on edennyt muun muassa robotin tasapainon kehittämisessä, mikä on yksi humanoidirobottien kehitystyön haastavimmista osa-alueista. Robotilla ei ole varsinaisia ”kasvoja” vaan pään etuosassa on pyöreä valaistu ympyrä.

    Boston Dynamics on nykyisin eteläkorealaisen, muun muassa autoistaan tunnetun Hyundain omistuksessa. Hyundai on jatkossa tärkeä testiympäristö myös uudelle Atlas-robotille. Atlas-robotti on kehittäjänsä mukaan aikaisempaa malliversiota vahvempi ja näin ollen kykenevämpi haastavampiin tehtäviin ja esimerkiksi siirtelemään painavia esineitä. Vaikka kyseessä on humanoidirobotti, Boston Dynamicsin mukaan sen tarkoitus on liikkua myös muilla kuin ihmismäisillä liikkumistavoilla. Tämä tarkoittanee esimerkiksi sitä, että robotin raajat voivat taittua useisiin eri suuntiin.

    Olemme aikaisemmin kertoneet muun muassa Teslan humanoidirobotista.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Tämä kannattaa tietää proteiinista nimeltä Solein: Tehdas käynnistyi vihdoin

    Tagit: robotiikka  Boston Dynamics  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: