• Tämä robottiruohonleikkuri siirtää rajakaapeleiden vetämisen historiaan

  Segway esitteli uuden robottiruohonleikkurin, joka paikantaa itsensä senttimetrien tarkkuudella.

  Samalla kun kevät ja ruohonleikkuukausi lähestyy kovaa vauhtia, Segway on esitellyt uuden mallin robottiruohonleikkurien markkinoille.

  Segwayn uutuuden mielenkiintoa lisää se, ettei sen asennus vaadi enää niin sanottujen rajakaapelien asentamista. Kaapelien asentaminen on vaatimus useimmille robottiruohonleikkureille. Kaapeleilla määritellään leikattava alue esimerkiksi omakotitalon pihalla. Kaapeloinnin takia muun muassa siistittävien alueiden muuttaminen voi olla työlästä.

  Segway Navimow Robot Mower i105E on valmis leikkaamaan alueen ruohon automatisoidusti, kun se on yhdistetty puhelinsovellukseen. Käyttäjä voi määrittää sovelluksesta käsin leikkurilta kiellettyjä alueita tai kulkureittejä. Sovelluksella voi lisäksi säätää ajoasetuksia ja ajastettuja leikkuuaikoja sekä yhdistää useita eri leikkuualueita toisiinsa. Sovellus toimii tarvittaessa myös ruohonleikkurin kaukosäätimenä. Varkausyrityksen sattuessa roboleikkuri tekee hälytyksen puhelinsovellukseen.

  Leikkurin paikannusjärjestelmän avulla laite tunnistaa sijaintinsa senttimetrien tarkkuudella. Jos paikannusjärjestelmän satelliittisignaali on heikko, robottileikkurin luottaa konenäköön ympäristön havainnoinnissa. VisionFence-järjestelmä hyödyntää 140 asteen kalansilmäkameraa, jonka ansiosta leikkuri osaa väistää esimerkiksi ihmisiä, eläimiä, tavaroita, luonnonesteitä, korokkeita ja muita esteitä. Ruohonleikkuri tunnistaa automaattisesti nurmialueen ja pysyy ”työalueellaan” menemättä esimerkiksi pihatielle tai laatoitukselle.

  Ruohonleikkuri täyttää IP66-standardin vaatimukset eli se on täysin pölysuojattu ja kestää vesisateet. Märkää ruohoa on kuitenkin vaikea leikata, joten ruohonleikkuri osaa keskeyttää leikkauksen huonolla säällä paikallisten sääennusteiden perusteella. Leikkuri on vesitiivis, joten sen voi puhdistaa juoksevalla vedellä.

  Valmistajan mukaan robottiruohonleikkuri kykenee toimimaan 30 prosentin kallistuksessa eli 16 asteen kaltevuuden rinteillä. Yhdellä latauksella voi leikata 500 neliömetrin alueen.

  Segway Navimow Robot Mower i105E tulee myyntiin maaliskuussa 1 049 euron suositushintaan.

  Hei! Luitko jo tämän?

  Hyundain suosikkisähkis saa isomman akuston, eikä siinä kaikki

  Tagit: Segway  robottiruohonleikkuri  Segway Navimow Robot Mower i105E  
    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi: