• Tämä sympaattinen kuljetusrobotti voi saapua ovellesi tulevana jouluna

    HeRO on liikenteessä vuoden loppuun asti Ruoholahden ja pohjoisen Jätkäsaaren alueilla.

    Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki testaa logistiikkaan keskittyvää innovaatiotaan vuoden 2023 loppuun asti.

    Joulun aikaan pakettiautomaatit ovat täynnä ja kotiinkuljetuksen valinneen on usein päivystettävä toimitustaan kotoa poistumatta jopa useita tunteja. Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium testaa logistiikan ”viimeisen kilometrin toimitusten” sujuvoittamiseen autonomista robottia, joka toimittaa paketit kotiovelle tarkasti tunnin aikajänteellä.

    Sympaattisen näköisen HeRo-robotin kuljettamana on mahdollista tilata paketteja vuoden loppuun asti Ruoholahden ja Pohjois-Jätkäsaaren alueella. HeRo (Helsinki Robot) on LMAD-yrityksen valmistama, sähköinen, puhuva ja autonomisesti liikkuva kuljetusrobotti.

    – Testasimme HeRon toimivuutta ja yleistä hyväksyntää ensimmäisen kerran touko–elokuussa Kalasatamassa, jolloin puhuva robotti toimitti Würth Center Sörnäisten työkaluja lähialueen työmaille, Forum Viriumin projektipäällikkö Satu Reijonen sanoo. 

    Reijonen kertoo, että robotti otettiin työmaalla hyvin vastaan ja älykaupunkikehityksen innovaatiotoimijat saapuivat katsomaan sitä Aasiasta asti.

    Testin toisessa vaiheessa samaa robottia testataan

    verkkokauppatilausten päästöttömään toimitukseen.

    – Selvitämme, kuinka kuluttajat ottavat uudenlaisen palvelun vastaan ja voisiko tässä olla älykkäämmän logistiikan tulevaisuus, Reijonen jatkaa. 

    Hän arvelee, että palvelulle voisi olla kysyntää erityisesti kaupunginosissa, joissa ei ole omaa postin toimipistettä, kuten Jätkäsaari ja Ruoholahti.

    – Seuraavassa vaiheessa, keväällä 2024, pyrimme lisäämään yhteistyötä eri logistiikkatoimijoiden välillä, jotta kuljetusreitit voitaisiin optimoida vieläkin resurssiviisaammin. Yhteistyö ja yhteiset säännöt helpottaisivat koko alan toimintaa ja nopeuttaisivat päästöttömiin kuljetuksiin siirtymistä.

    Forum Virium Helsingin EU-rahoitteisen URBANE-hankkeen tavoitteena on kokeilla erilaisia viimeisen kilometrin ratkaisuja kaupungeissa, jotta kaupunkilogistiikan jakelun aiheuttamia ruuhkia ja päästöjä voitaisiin vähentää. Hankkeessa kokeillaan ja kehitetään uusia ratkaisuja ja kaupallisesti toimivia toimintamalleja.

    Kuva: Vesa Laitinen

    Hei! Luitko jo tämän?

    Sähköpotkulaudoista tunnettu Segway tuo markkinoille kannettavan virta-aseman

    Tagit: HeRo  robotiikka  kuljetusrobotti  Forum Virium Helsinki  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: