• Tästä iPhone-puhelinten ”mullistavassa” viestiuudistuksessa on kyse

    Vihreiden viestikuplien aika iPhone-puhelimissa ei ole kuitenkaan ohi.

    IPhone-puhelinten käyttäjät ovat tottuneet tunnistamaan muiden kuin iPhone-käyttäjien lähettämät tekstiviestit siitä, että ne esitetään vihreällä pohjalla. Applen omat iMessage-viestit ovat olleet sinisellä pohjalla.

    Nyt Apple on kuitenkin kertonut, että sen puhelimet pian uutta viestistandardia, minkä jälkeen eri alustojen välillä viestittely yhtiön mukaan helpottuu.

    Android-puhelimista saapuneiden ”vihreiden viestien” aika ei kuitenkaan ole ohi uudistuksen jälkeenkään, Apple tarkentaa.

    Amerikkalaisvalmistajan mukaan se esittelee uuden viestistandardin mobiililaitteisiinsa vuonna 2024. Kyseessä on standardi nimeltään Rich Communivation Services (RCS), joka on suunniteltu helpottamaan viestintää eri mobiilikäyttöjärjestelmien välillä. Apple julkistaa RCS:ää tukevan ohjelmistopäivityksen myöhemmin ensi vuonna.

    RCS:n kerrotaan olevan käyttäjän kannalta helpompi standardi verrattuna nykyisin käytössä oleviin SMS- ja MMS-viesteihin. Applen mukaan RCS toimii iMessagen rinnalla. Siitä ei olla luopumassa. Apple korostaa iMessage-viestien etuja esimerkiksi tietoturvan osalta. SMS- ja MMS-viestejä ei ole salattu yhtä tehokkaasti.

    Euroopan Unionin Digital Market Act (DMA) edellyttää, että valmistajat helpottavat viestintää eri käyttöjärjestelmien välillä. Etenkin Google on ollut käärmeissään Applen laitteiden viestikäytännöistä.

    Äskettäin älypuhelinvalmistaja Nothing esitteli käyttäjilleen tavan lähettää iMessage-viestejä Applen puhelimiin Nothing Chats -sovelluksella. Nothing käyttää laitteissaan Android-käyttöjärjestelmää.

    Kuva: Apple Support

    Hei! Luitko jo tämän?

    Koeajossa nelivetoinen Skoda Enyaq Coupé iV RS: Se Skodan tehokkain

     

    Tagit: Apple  iPhone  RCS  SMS  iMessage  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: