• Tekoälystä tulee taas piirun verran älykkäämpi: Se muistaa

    Tekoälybuumin aloittanut, OpenAI:n kehittämä ChatGPT-kielimalli on kehittymässä sille asteelle, että sillä on muisti.

    Tekoälybotit kehittyvät jatkuvasti, mutta OpenAI:n tuorein julkistus voi olla käänteentekevä ChatGPT:n kehitystyön kannalta.

    Jatkossa ChatGPT:hen julkaistaan muistiominaisuus, jonka ansiosta tekoälyä ei tarvitse erikseen muistuttaa esimerkiksi käyttäjän mieltymyksistä, jotka on kerrottu sille aikaisemmin. Toisin sanoen tekoälystä tulee keskustelukumppanina entistä enemmän ihmisen kaltainen, kun se muistaa aikaisemmin kerrottuja asioita ja osaa ottaa ne huomioon vastauksissaan. Muistiominaisuus on jo julkaistu verrattain pienellä käyttäjäjoukolle.

    Jatkossa ChatGPT:tä voi pyytää muistamaan haluttuja asioita käyttäjästä kuten kaverin nimen, harrastuksia, ruokailutottumuksia tai vaikkapa lapsen suosikkileikit. Tämän jälkeen ChatGPT pyrkii hyödyntämään muistiaan tarpeen tullen keskustelun aikana. OpenAI:n tavoitteena on luoda tekoälybotista aikaisempaa persoonallisempi – ja toki älykkäämpi. Muistiominaisuutta tullaan hyödyntämään myös kaupallisissa palveluissa, jotka hyödyntävät OpenAI:n kehittämää tekoälyä. Näin ollen esimerkiksi matkan varaamien helpottuu, kun tekoäly muistaa käyttäjän tottumukset esimerkiksi lentojen varaamisessa.

    Muistiominaisuudessa voidaan nähdä myös riskinsä, sillä jälleen kerran käyttäjästä pyritään oppimaan asioita, joita kenties aikaisemmin ei ole tiedetty. Näin ollen on selvää, että osa käyttäjistä ei halua ottaa toimintoa käyttöön. OpenAI vakuuttaa, että käyttäjien tiedot ovat turvassa. Lisäksi tekoälyä on opetettu niin, että sen muistiin ei tallennu arkaluontoisia tietoja kuten terveystietoja. Käyttäjä voi milloin tahansa kysyä tekoälyltä, mitä se tietää käyttäjästä itsestään. Jos tiedoissa on jotain epämieluisaa, käyttäjä voi käskeä tekoälyä unohtamaan kyseisen asian. Tarjolla on myös kertaluontoinen chat-ominaisuus, jossa muistitoiminto ei ole käytössä. Muistin voi myös halutessaan kytkeä kokonaan pois päältä. Jos näin ei tee, muisti on oletuksena käytössä.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Toimisiko tämä Suomessa? Sähköauton pikalatausasema ja etätyöpiste saman katon alla

    Tagit: tekoäly  ChatGPT  OpenAI  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: