• Titanicin hylylle yritetään jälleen: Miljardööri luottaa siihen, että tällä kertaa se onnistuu

  Jalopnik-sivusto kertoo Yhdysvaltain Ohiossa vaikuttavasta kiinteistömogulista, joka aikoo todistaa, että Titanicin hylylle voi matkustaa turvallisesti.

  Titanicin hylkyturismi koki pahan kolauksen vuosi sitten kesäkuussa, kun meren pohjassa makaavalle hylylle matkalla ollut Oceangate-yhtiön Titan-alus katosi Atlantin valtamerellä. Etsijät löysivät lopulta merestä aluksen palasia. Lopputulemana asiantuntijat päättelivät, että sukellusalus oli puristunut kasaan vedenpaineesta. Kaikki aluksessa olleet viisi ihmistä saivat surmansa.

  Titanicin hylky makaa noin 3 800 metrin syvyydessä. Nyt sinne aiotaan matkata uudestaan. Triton Submarines -niminen amerikkalaisyhtiö aikoo viedä hylylle kaksi ihmistä ja osoittaa samalla, että matka voidaan tehdä turvallisesti.

  Yhtiön taustalla on kiinteistöalalla rikastunut miljardöörisijoittaja Larry Connor, joka uskoo sukellusveneturismiin ja siihen, että varakkaiden elämysmatkailijoiden tarpeita pystytään täyttämään ilman Titanin kaltaista riskiä. Connor on itse sukeltanut Mariaanien hautaan ja aikoo seuraavaksi matkata Titanicin hylylle yhdessä Triton Submarinesin toisen perustajan ja toimitusjohtajan Patrick Laheyn kanssa.

  Connor on kommentoinut asiaa Wall Street Journal -lehdelle sanoen haluavansa todistaa, että sukellusmatkailu voi olla nautittava kokemus.

  Connor on vakuuttunut yhtiön aluksesta, jota on suunniteltu ja kehitetty vuosien ajan. Omistajan mukaan nykyistä alusta ei olisi kuitenkaan pystytty rakentamaan vielä viisi vuotta sitten.

  Alus kulkee nimellä Triton 4000/2 Abyssal Explorer ja sen hinta on 20 miljoonaa dollaria. Nimessä oleva numero 4000 kuvaa aluksen sukelluskykyä metreissä.

  Oceangate lopetti liiketoimintansa pian onnettomuuden jälkeen. Triton Submarines kertoo oppineensa Oceangaten virheistä ja on käyttänyt oman aluksensa turvallisuusluokittelussa ulkopuolisia asiantuntijoita.

  Hei! Luitko jo tämän?

  Elon Musk suunnittelee supertietokonetta: Yksi asia ihmetyttää

  Tagit: Titanic  Oceangate  Triton Submarines  
    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi: