• Toimisiko tämä Suomessa? Sähköauton pikalatausasema ja etätyöpiste saman katon alla

    Miltä kuulostaisi julkinen sähköauton latausasema, jonka yhteydessä voisi istahtaa mukavasti tekemään etätöitä?

    Suomen talvi asettaa haasteita autoilijoille, myös sähköautoilijoille. Yhdysvalloissa kokeillaan uudenlaista konseptia, joka voisi sopia myös Suomeen.

    Cnet-teknologiasivusto kertoo San Franciscossa sijaitsevasta palvelusta, jossa on yhdistetty sähköautojen pikalatausasema ja hyvin varusteltu etätyömahdollisuus. Katso kuva täältä!

    Palvelun takana on Electrify America -niminen yritys, jonka San Franciscon toimipiste on lajissaan ensimmäinen.

    Kaikki tarjolla olevat 20 pikalatausasemaa on rakennettu sisätiloihin. Rakennuksessa on ympärivuorokautinen valvonta ja henkilö, joka ohjaa autot sisään ja ulos. San Franciscon kaltaisessa suurkaupungissa valvonnalle on tarvetta, sillä vandalismi on yleistä.

    Auton lataamisen aikana kuljettaja voi käyttää rakennuksen muita palveluita: tarjolla on ilmastoituja lounge-tiloja, kokoustiloja ja työpisteitä. Käytettävissä on maksuton langaton verkkoyhteys.

    Pikalataukseen on panostettu, sillä latauspaikoista saa virtaa jopa 350 kilowatin teholla. Se jaetaan tarpeen tullen useamman auton kesken. Vaikka kaikki latausasemat olisivat käytössä, tehoa riittää siitä huolimatta 150 kilowatin edestä per ladattava auto.

    Yritys uskoo, että nopean pikalatauksen ansiosta 20 latauspaikkaa riittää kierrättämään pisteissä autoja nopealla syklillä. Ellei sitten joku halua jäädä työskentelemään ilmastoituihin tiloihin pidemmäksi aikaa.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Näihin älylaseihin useimmilla on varaa: Sympaattiset Frame-lasit kertovat, mitä ruokasi sisältää

    Tagit: sähköauto  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: