• Tutkijoiden läpimurto: Löytyykö pian Maan kaltainen planeetta?

    Tutkijat ovat luottavaisia siitä, että teknologinen läpimurto voi paljastaa avaruudesta uusia mielenkiintoisia planeettoja.

    Iso-Britannian Edinburgissa sijaitsevassa Heriot-Wattin yliopistossa ja Cambridgen yliopistossa on saavutettu teknologinen läpimurto, jolla voi olla merkittäviä vaikutuksia avaruuden tutkimukseen.

    Yliopistojen tutkijoiden mukaan jatkossa on mahdollista löytää selvästi nykyistä paremmalla todennäköisyydellä Maan kaltaisia, Auringon tyyppisiä tähtiä kiertäviä planeettoja.

    Tutkijat onnistuivat kehittämään ”taajuuskamman”, jolla voidaan analysoida tähtien säteilemää sinivihreää valoa.

    Innovaation avulla voidaan havainnoida pieniä muutoksia tähtien säteilemässä valossa. Nämä muutokset aiheutuvat tähtiä kiertävistä eksoplaneetoista. Jatkossa näitä eksoplaneettoja voidaan havaita nykyistä tarkemmin, minkä ansiosta planeettojen joukosta voidaan löytää parhaassa tapauksessa myös Maan kaltaisia planeettoja. Tähän mennessä tutkijat ovat voineet havainnoida pääasiassa vain tähtien säteilemää vihreän ja punaisen värispektrumin valoa.

    Vuonna 2012 julkaistun tutkimuksen mukaan Linnunradassa sijaitsevilla tähdillä on kiertolaisinaan keskimäärin 1,6 planeettaa.

    Aikaisempaa lyhyemmän aallonpituuden valon analysointimahdollisuus tarkoittaa, että tutkijoilla on mahdollisuus analysoida jatkossa entistä pienempiä eksoplaneettoja.

    Uutta havainnointiteknologiaa käytetään apuna erittäin ison uuden teleskoopin rakentamisessa Chilessä sijaitsevalle Atacaman aavikolle. Teleskoopissa tulee olemaan peräti 39-metrinen peili. Valmistuttuaan kyseessä on maailman suurin infrapunateleskooppi. Tämän artikkelin kuva ei liity kyseiseen teleskooppiin.

    Brittitutkijat puuhaavat uusia teleskooppeja myös Etelä-Afrikkaan ja Kanarian saarille.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Tässä on älypuhelinvalmistajan vastaus Teslalle: Halvempi kuin Model 3

    Tagit: avaruus  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: