• Uusin Mac-päivitys on monen käyttäjän riesa: Oletko törmännyt näihin ongelmiin?

    Mac-tietokoneiden uusin käyttöjärjestelmä Sonoma aiheuttaa muun muassa mikrofoniongelmia.

    Jos olet hieman vanhemman Mac-tietokoneen omistaja, uusimman Sonoma-käyttöjärjestelmän asentamisen kanssa kannattaa ottaa aikalisä.

    Lukuisat Sonoman asentaneet käyttäjät ovat viime viikkoina kärsineet tietokoneen hidastelusta sekä erilaisista mikrofoniin, bluetooth-yhteyteen ja äänentoistoon liittyvistä ongelmista.

    Ongelmien syy ei ole tarkasti tiedossa ja Applelta odotetaan jonkinlaista korjauspäivitystä. Vielä sellaisesta ei ole tietoa.

    Ongelmia on ollut useissa sovelluksissa ja etenkin vanhempien Mac-tietokoneiden kohdalla näyttää siltä, että niiden suorituskyky ei täysin riitä Sonoman pyörittämiseen.

    Sonoma on aiheuttanut muun muassa mikrofonin mykistymistä niin, ettei mikrofonia voi käyttää esimerkiksi videoneuvotteluissa lainkaan. Kaiutin saattaa mykistyä niin, ettei esimerkiksi Zoom- tai Teams-neuvottelu onnistu lainkaan. Osa käyttäjistä on raportoinut myös Safari-selaimen hidastelusta ja jäätymisestä Sonoma-asennuksen jälkeen.

    Applen tukifoorumilla käyttäjiä on muun muassa pyydetty asentamaan Sonoma uudelleen. Tällöin Apple suosittelee varmuuden vuoksi käynnistyslevyn luomista, jos asennuksen aikana jokin menee pieleen.

    Osa käyttäjistä on saanut väliaikaisen avun edellä mainittuihin ongelmiin käynnistämällä tietokoneen uudelleen. Ongelmat ovat kuitenkin toistuneet.

    Joissakin neuvoissa Safari-selain kehotetaan vaihtamaan väliaikaisesti esimerkiksi Firefoxiin. Neuvoissa korostetaan myös hitaampien Mac-tietokoneiden ”siivoamista” esimerkiksi turhista käynnistystiedostoista ja resursseja vievistä sovelluksista.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Auton digitaalinen avain tulee, mutta yleistymisen tiellä on vielä haasteita

     

    Tagit: Mac OS  Sonoma  Mac  Apple  käyttöjärjestelmä  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: