• Uutuus-Samsungilla voi ladata Instaan HDR-kuvia: Tästä siinä on kyse

    Samsung Galaxy S24 toi mukanaan kiinnostavan mahdollisuuden Instagram-käyttäjälle.

    Samsung kertoi äskettäisen Galaxy S24 -lanseerauksen yhteydessä, että sen kaikilla S24-uutuusmalleilla voi julkaista Instagramiin HDR-tasoisia valokuvia.

    HDR-kuvissa on tavallisia valokuvia enemmän tummia ja kirkkaita kohtia, mikä tekee niiden kontrastista ja värientoistosta paremman. Erityisen hyvin HDR-kuvat toistavat kirkkaita valoja.

    Uudistus on merkittävä, vaikka se koskeekin vain yhtä sovellusta. HDR-kuvien tuki voi osaltaan lisätä Samsungin uutuusmalliston kysyntää sisällöntuottajien, valokuvaajien ja ahkerien Instagram-käyttäjien keskuudessa. On myös oletettavaa, että HDR-kuvia tulee jatkossa näkymään myös muissa palveluissa.

    HDR-kuvista voivat olla kiinnostuneita myös mainostajat ja ne, jotka haluavat ottaa kaiken irti uudesta teknologiasta.

    HDR (High dynamic range) tekee osaltaan Instagram-kuvista aikaisempaa realistisempia ja elävämpiä. Eron saattaa huomata etenkin maisemakuvissa. Tähän asti HDR-teknologiaa on käytetty enimmäkseen videoissa ja se on tutu muun muassa pelikonsolien käyttäjille.

    Samsungin uutuus ratkaisee muna-kana-ongelman, joka vaivaa osin edelleen 4K-videoita. Moni katselisi niitä mielellään Youtubessa, mutta esimerkiksi älypuhelimilla 4K-videotiedostot ovat monesti niin isoja, että niitä voi olla kankeaa siirtää editointiohjelmaan. HDR-kuvien kohdalla ongelmaa ei ole ainakaan nyt, kun niiden julkaisuun löytyy iso somealusta, joka myös pystyy näyttämään kuvat HDR-formaatissa.

    Yksi haaste HDR-kuvien katseluun liittyen on edelleen olemassa. Älypuhelinten, tablettien ja kannettavien näyttöjen täytyy taata riittävä kirkkaus, jotta HDR-kuvista saa kaiken katseluelämyksen irti. Esimerkiksiu Adobe suosittelee kuvien katseluun 1000 nitin kirkkauteen yltävää näyttöä. Sellainen löytyy kalleimmista älypuhelimista, mutta kannettavissa moinen kirkkaus on harvinaisempaa.

    Metan mukaan yhtiö valmistelee HDR-kuvien tukea myös muiden valmistajien kuten Applen kanssa.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Nämä ravintolatyöt robotti korvaa jo nyt

    Tagit: Samsung Galaxy S24  älypuhelin  HDR  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: