• Yliopisto selvitti: ChatGPT ei lisännytkään lunttausta

    Stanfordin yliopiston tutkimus ei tue pelkoja ChatGPT:n lieveilmiöistä opiskelijoiden keskuudessa.

    ChatGPT:n lieveilmiöt ovat herättäneet keskustelua myös Suomessa sen jälkeen, kun huippusuosittu koneälybotti julkaistiiin noin vuosi sitten.

    Tuore Stanfordissa Yhdysvalloissa tehty tutkimus paljastaa, ettei tekoäly ole lisännyt lunttaamista high schoolissa eli lähinnä Suomen lukiota vastaavalla oppiasteella.

    Stanfordin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvitettiin opiskelijoiden näkemyksiä kaikkiaan 40:ssä Yhdysvaltain high schoolissa. Tulosten perusteella 60–70 prosenttia opiskelijoista oli luntannut kokeissa viimeisen kuukauden aikana. Määrä on sama kuin ennen ChatGPT:n julkaisua.

    Vuoden 2022 marraskuussa julkaistu ChatGPT aiheutti keskustelua siitä, miten helppoa sen avulla on luoda esimerkiksi tutkielmia ja muita tekstuaalisia esityksiä kuten lopputöitä.

    Aikaisemmin amerikkalainen tutkimuskeskus Pew Research Center selvitti, että vain 19 prosenttia amerikkalaisteineistä käyttää tekoälyä apuna koulutehtäviinsä.

    Tutkijat huomauttavat, että tekoälyn hyödyntämisen määrä voi kasvaa lähivuosina, kun opiskelijoiden tietoisuus tekoälystä kasvaa.

    Stanfordin yliopiston tutkimukseen osaa ottaneet opiskelijat kertoivat, että heidän mielestään tekoälyä tulisi saada käyttää koulutehtävissä uusien ideoiden kehittelyyn.

    Tekoälyä lunttaamisen käyttäneistä perusteli käyttäytymistään ajanpuutteella ja sillä, että heillä oli vaikeuksia koota materiaalia tehtävään. Eräänä syynä oli paine menestyä hyvin koulussa.

    Osa amerikkalaisista kouluista on kieltänyt ChatGPT:n käytön koulujen verkossa ja laitteilla. Joissakin kouluissa on siirrytty takavuosien käytäntöön, jossa esseet kirjoitetaan koulutunnin aikana. Joissakin kouluissa aiheet on valittu niin, että ne käsittelevät teemaa kirjoittana persoonan kautta.

    Osa amerikkalaisista kouluista luottaa päinvastaiseen malliin ja kannustaa opiskelijoita tekoälyn hyödyntämiseen. Vanderbiltin yliopistossa Nashvillessa opiskelijoille järjestetään tekoälykursseja ja workshoppeja.

    Lähde: CNN

    Hei! Luitko jo tämän?

    Tällainen on Tesla-robotin uusin prototyyppi: Suomalainen asiantuntija vakuuttui

    Tagit: ChatGPT  tekoäly  keinoäly  AI  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: