• YouTube testaa tekoälyä, joka imitoi poptähtien lauluääniä

    Kokeilu antaa käyttäjille mahdollisuuden luoda lyhyitä musiikkikappaleita poptähden äänellä.

    Tekoälystä on moneksi, muun muassa matkimaan tunnettuja poptähtiä. YouTube kokeilee ominaisuutta, jonka avulla käyttäjät voivat luoda lyhyitä musiikkikappaleita esimerkiksi Demi Lovaton tai John Legendin äänillä. Kyseessä on ominaisuus nimeltä Dream Track. Kaikkiaan yhdeksän artistia on antanut luvan ”kloonata” äänensä tekoälylle. Edellä mainittujen lisäksi mukana on muun muassa Sia.

    Ominaisuus on kuitenkin varsin pienen piirin kokeilussa. Tällä hetkellä YouTube on antanut luvan noin 100 sisällöntuottajalle Yhdysvalloissa. Äänen kloonaamista voi kokeilla ainoastaan YouTuben Shorts-videoilla.

    Lopputuloksena on BBC:n mukaan matalan laadun MP3-tasoinen kappale. Laulun sanat saattavat kuulostaa epäselviltä. YouTuben tavoitteena on testata ja oppia uudesta teknologiasta.

    – Selvitämme, miten teknologiaa voi käyttää syvemmän yhteyden luomiseen artistien ja sisällöntuottajien välillä, YouTuben edustaja kertoo BBC:n mukaan.

    Uusi ominaisuus herättää keskustelua tulevaisuudessa yleistyvistä tekoälyn avulla luoduista ominaisuuksista ja siitä, rikkovatko ne tekijänoikeuksia. Tässä tapauksessa eivät, koska YouTubella on lupa artistien äänen käyttämiseen.

    Tekoäly tulee joka tapauksessa muuttamaan musiikkiteollisuutta. Nähtäväksi jää, miten. Jatkossa YouTube aikoo lanseerata kokeilun, jossa tekoälyä käytetään auttamaan säveltäjiä. Halutun melodian hyräily antaisi tekoälylle riittävästi tietoa, jotta se pystyy luomaan instrumentaalisen kappaleen.

    YouTuben mukaan jokainen tekoälyllä luotu kappale merkitään vesileimalla.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Tästä iPhone-puhelinten ”mullistavassa” viestiuudistuksessa on kyse

    Tagit: tekoäly  keinoäly  YouTube  Dream Track  AI  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: