• Mitkä ihmeen älyhihat? Katso video

  Futuristi.fi tutustui Hämeenlinnassa HAMKin kampuksella muun muassa lisätyn todellisuuden sovelluksiin sekä robotiikkaan.

  Virtuaalitodellisuudesta kohistiin jo 2000-luvun alkupuolella, mutta teknologian odotetun kaltainen yleistyminen ei ole ainakaan vielä toteutunut.

  – Näen, että vain virtuaalitodellisuussovelluksiin tarkoitetut lasit tulevat tietyssä määrin kuolemaan, jos niiden hinta ei halpene. Mixed Realityn (tehostettu todellisuus) käyttö tulee sen sijaan yleistymään, koska siinä on myös turvallisuusaspekteja, kun käyttäjällä on mahdollisuus nähdä myös ympäristö virtuaalisen todellisuuden ohella, HAMKin ratkaisuasiantuntija Juha-Matti Torkkel kertoo Futuristin tubevideolla.

  Lisätyn todellisuuden teknologia on vielä Torkkelin mukaan kehitysasteella. AR-laseja on hankala käyttää tuntikausia jokapäiväisessä työssä.

  Torkkelin mukaan kiinnostus laajennettuun todellisuuteen kasvaa jatkuvasti. Hän uskoo, että koulutus- ja perehdytyskäyttö on yksi aloista, joissa teknologiasta tulee olemaan merkittävää hyötyä.

  – Laajennetun teknologian avulla voidaan altistaa opiskelijat esimerkiksi johonkin vaaralliseen tilanteeseen kuten tulipaloon, joka ei olisi mahdollista oikeassa elämässä. Virtuaalitodellisuus on niin todellista, että ihmiselle voi tulla huono olo, kun hänet laitetaan kävelemään pilvenpiirtäjän reunalle lankkua pitkin. Sellaista kokemusta ei pysty muilla teknologioilla saavuttamaan.

  Katso videolta, millaisia kokemuksia HAMKissa on saatu erilaisista roboteista ja mihin tarvitaan älyhihoja!

  Hei! Luitko jo tämän?

  Tesla toi päivitetyn Model Y:n myyntiin Suomessa: Yhdellä latauksella 600 kilometriä

  Tagit: HAMK  virtuaalitodellisuus  robotiikka  
    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi: