• WebAR on pian taskussasi - Tästä siinä on kyse

    AR eli lisätty todellisuus voi yleistyä vaikkapa elintarvikepakkauksissa. 

    Yrittäjä ja digimediainsinööri Frans Tihveräinen esittelee ”köyhän miehen AR-laseja” flyAR Augmented Studion tiloissa Helsingissä. Kickstarter-projektista startannut Zapbox on lanseeraamassa pian uutta mallia edellisen pahvisen tilalle. Idea on sama kuin Googlen Cardboard-pahvikehikossa, johon kiinnitettiin älypuhelin, jolla nautittiin VR-kokemuksesta. Zapbox tekea saman AR-sisällölle.

    Tänä vuonna ”oikeiden” AR-lasimarkkinoiden odotetaan piristyvän ja ottavan hyödyn nopeista 5G-verkoista.

    – Odotan innolla sitä hetkeä, kun Applen lasit tulevat. Apple osaa tehdä laitteita, Tihveräinen sanoo. Applen lasien julkaisusta ei kuitenkaan ole vielä tarkkaa tietoa.

    WebAR tulee – Tästä on kyse

    Tällä hetkellä AR-skenessä puhutaan paljon WebAR-teknologiasta, joka mahdollistaa AR-sisällön käyttämisen ilman erillisen sovelluksen lataamista.

    – WebAR on kova juttu. Se madaltaa kynnystä kuluttaa AR-sisältöjä, Tihveräinen tiivistää.

    WebAR-sisältöön pääsee käsikswi QR-koodin tai linkin kautta. QR-koodi ei avaa suoraan verkkosivua vaan nettipohjaisen AR-sovelluksen, joka ”asuu” mobiiliselaimessa.

    – WebAR mahdollistaa esimerkiksi erilaiset kasvofiltterit tai tuotepakkauksen tai julisteiden augmentoinnin. WebAR:n avulla voi avata 3D-sisällön, jonka voi asettaa pöydälle tai lattialle. Se voi olla mitä vaan, kuten animoitua tai staattista kuvaa, videota tai 360-kuvia, jotka yhdistelevät videota, ääntä ja erilaista informaatiota.

    WebAR:N mahdollistavia alustoja on paljon jo nyt. Niihin voit tutustua esimerkiksi täällä.

    https://www.8thwall.com/

    Tällä hetkellä Tihveräistä kiinnostaa muun muassa Snapchatin uusi AR-ominaisuus Custom Landmarker. Kyseessä on Snapchatin kehittäjille lanseeraama ominaisuus, joka mahdollistaa AR-kokemusten luomisen paikallisiin palveluihin kuten kivijalkamyymälöihin. AR-kokemukseen pääsee käsiksi koodilla, jonka kyseinen palvelu näyttää esimerkiksi myymälänsä ikkunassa.

    Elintarvikepakkauksiin AR:ää

    Tihveräisen mukaan elintarvikepakkauksissa on paljon potentiaalia lisätylle todellisuudelle.

    – Se on mainospinta, joka on valmiiksi kohdeyleisön käsissä. Puolivalmisteeseen voisi lisätä esimerkiksi vaihtuvaa reseptiikkaa joka viikolle, jolloin pakkauksista pääsisi klikkaamaan kyseisen brändin somesisältöihin.

    Tihveräinen esittelee flyAR Augmented Studion tekemiä lisätyn todellisuuden sovelluksia muun muassa LinkedIn-tilillään. 

    – Tällä hetkellä paras käyttöliittymä AR:lle on älypuhelin. Se on jokaisen taskussa oleva supertietokone.

    Tagit: WebAR  lisätty todellisuus  AR  AR-lasit  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: