• Luvut julki: Näin paljon Apple on vetänyt kaulaa Suomessa

    Apple ja Samsung hallitsevat älypuhelinmarkkinoiden kärkeä Suomessa.

    John’s Phones -sivusto on koonnut yhteen dataa eri markkina-alueiden suosituimmista älypuhelinvalmistajista. Luvut pohjautuvat StatCounter-analyysiyhtiön tietoihin. StatCounter julkaisee suosituimpien älypuhelinten tilastoja perustuen internetin käyttöön eri mobiililaitteilla. Tämän lisäksi John’s Phones käytti yhteenvedossaan markkina-analyysiyhtiö Canalysin analyysiä maailmanlaajuisista älypuhelintoimituksista, joista tuorein tieto on lokakuulta.

    Tietojen perusteella Apple pitää ykköspaikkaa Suomen älypuhelinmarkkinoilla 35,55 prosentin osuudella. Toisena on Samsung (28,25 prosenttia) ja kolmantena Xiaomi (9,78 prosenttia).

    Apple ja Samsung ovat onnistuneet pitämään selvän johdon markkina-asemavertailussa. Kansainvälisessä vertailussa Applella oli lokakuussa 29,64 prosentin markkinaosuus Samsungin seuratessa kakkosena 24,68 prosentilla.

    Apple johtaa kisaa kaikkiaan 29 maassa. Vahvinta etumatka on Japanissa, missä Applella on peräti 70,23 prosentin markkinaosuus. Australiassa osuus on 61,42 prosenttia ja Islannissa 56,47 prosenttia. Kotimaassaan Yhdysvalloissa Applen osuus on 56,64 prosenttia.

    Samsung johtaa kisaa kaikkiaan 26 maassa. Israelissa sen osuus on 49,35 prosenttia ja kotimaassaan Etelä-Koreassa 67,72 prosenttia.

    Xiaomi on ykköspaikalla 65 vertailun kohteina olleissa maissa, muun muassa Kreikassa, Espanjassa ja Intiassa. Kreikassa joka kolmas toimitettu puhelin oli Xiaomin valmistama. Vielä muutama vuosi sitten Xiaomi käväisi ykkösenä maailmanlaajuisessa markkinaosuusvertailussa, mutta on sittemmin pudonnut verrattain kauas kärjestä, runsaaseen kymmeneen prosenttiin.

    Toinen kiinalainen valmistaja Oppo on onnistunut vakiinnuttamaan asemansa maailman suosituimpien älypuhelinvalmistajien joukossa. Oppo oli lokakuussa suosituin valmistaja Indonesiassa ja Filippiineillä.

    Viimeisten 12 kuukauden aikavälillä tarkasteltuna Applen markkinaosuus on 28,4 prosenttia, Samsungin 28,2 prosenttia ja Xiaomin 12,7 prosenttia.

    Vuoden 2023 ensimmäisten kuuden kuukauden aikana maailman suosituin älypuhelin oli Applen iPHone 14 Pro Max. Sen toimitukset ylsivät 26,5 miljoonaan kappaleeseen. Tuohon aikaan kyseinen malli oli Applen malliston kallein älypuhelin.

    Applen älypuhelimet valtasivat myös toisen, kolmannen ja neljännen sijan. Toiseksi myydyin malli oli iPhone 14 Pro.

    Samsungin älypuhelimet löytyvät seuraavilta viideltä sijalta. Suosituin niistä oli Galaxy A14 ja sen jälkeen tulevat Galaxy S23 Ultra, Galaxy A14 5G, Galaxy A54 5G ja Galaxy A34 5G. Galaxy A14 on budjettiluokan älypuhelin.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Tällainen on OnePlussan uusin lippulaivapuhelin: Näytössä piilee ennätys

     

    Tagit: Apple  Samsung  iPhone  Oppo  Xiaomi  älypuhelin  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: