• Mitä ihmettä? Sähköautovalmistaja esitteli älypuhelimen

    Kyllä, totta se on. Polestar lähti mukaan älypuhelinkisaan.

    Älypuhelinmarkkinoiden yllättävin uutinen tulee kiinalaisen Geelyn ja ruotsalaisen Volvon omistamalta sähköautovalmistaja Polestarilta, joka on esitellyt Kiinassa tekoälyyn tukeutuvan älypuhelimen.

    Polestar Phone on 6,7-tuumaisella näytöllä varustettu älypuhelin, joka tulee myyntiin vain yhdessä värissä. Kyseessä on Polestar Whiteksi nimetty väri, joka on luonnollisesti tuttu valmistajan autoista.

    Puhelimella on IP68-luokitus, joten se on suojattu vesiroiskeilta ja pölyltä. Puhelimen takana on kaikkiaan kolme kameraa, joista pääkamerassa on 50 megapikselin kenno optisella kuvanvakaajalla. Muut kamerat ovat 13 megapikselin ultralaajakulma ja kymmenen megapikselin telefotokamera. Etupuolen selfie-kamerassa on 32 megapikselin kenno.

    Suoritinpuolella Polestar ei ole valinnut mitä tahansa, sillä laitteessa onkahdeksannen sukupolven Snapdragon-siru, jollainen löytyy muun muassa Samsungin Galaxy S24 -luurista.

    Tallennustilaa Polestar Phonessa on kokonaiset yksi teratavua. Muita muistivaihtoehtoja ei ole tarjolla.

    Virtalähteenä on 5 050 milliampeeritunnin akku, joka lupaa yhden päivän käytön. Akkua voi ladata 50 watin langattomalla pikalaturilla ja 80 watin langallisella pikalaturilla.

    Tekoäly tulee mukaan Polestar Phone OS -käyttöliittymässä, joka tarjoaa muun muassa tekoälyn avustaman kuvahaun, kuvien generoinnin sekä tekoälyn muokkaamat tekstuaaliset tiivistelmät.

    Puhelimen voi luonnollisesti yhdistää saumattomasti Polestar-autoon. Vielä tällä hetkellä parhaan synergian saa Polestar 4 -mallin kanssa. Jatkossa puhelimesta on tarkoitus tehdä Polestar-autojen avain.

    Vielä toistaiseksi uutuuslaite on myynnissä vain Kiinassa, jossa se maksaa euroiksi muutettuna noin 1 000 euroa.

    Puhelimen suunnittelussa on käytetty myös ruotsalaista osaamista.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Onko tässä kaikkien aikojen sähkömaasturi?

    Tagit: Polestar Phone  älypuhelin  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: